У Запоріжжі облаштували підпільний цех із виготовлення та перероблення боєприпасів

Переглядів: 186

16 квітня 2024 17:10

У Запоріжжі облаштували підпільний цех із виготовлення та перероблення боєприпасів фото

Правоохоронці встановили осіб, причетних до незаконного бізнесу. Ними виявилися двоє запоріжан.

Чоловіки орендували гараж, у якому надбудоване приміщення другого поверху обладнали під зброярню. У підпільному цеху ділки виготовляли та перероблювали боєприпаси. За оперативною інформацією виготовлені набої різного калібру планували збувати кримінальним елементам регіону. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Запорізької області. 

Поліцейські провели санкціоновані обшуки на підпільному виробництві, у місцях зберігання обмеженої в обігу продукції та за адресами фігурантів. У результаті заходів вилучили 7405 набоїв різного калібру, понад 11 кг заготівок під набої, обладнання, рушницю, гвинтівки, креслення та чорнові записи. Вилучене направлено на експертні дослідження.

Під процесуальним керівництвом Вознесенівської окружної прокуратури одному з фігурантів повідомлено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

За результатами експертних досліджень буде прийнято рішення про повідомлення підозри другому фігуранту, а також додаткової кваліфікації їхніх дій за ст. 263-1 (Незаконне виготовлення, переробка чи ремонт вогнепальної зброї або фальсифікація, незаконне видалення чи зміна її маркування, або незаконне виготовлення бойових припасів, вибухових речовин чи вибухових пристроїв) Кримінального кодексу України.




Схожі новини: