Перенесена прем’єра: у запорізькому театрі підготували оновлену комедію, яку покажуть пізніше

Переглядів: 266

13 квітня 2024 09:18

Перенесена прем’єра: у запорізькому театрі підготували оновлену комедію, яку покажуть пізніше фото

На сьогодні у Театрі юного глядача (Театрі молоді) була запланована прем’єра оновленої вистави "Тато в павутинні".   Цю комедію  не показували глядачам понад два роки.

Але “у зв’язку з технічними причинами” у театрі 12-14 квітня відмінили покази усіх своїх вистав, тому глядачі зможуть насолодитися грою акторів і посміятися пізніше. Як це робили глядачі на допрем'єрному показі  ну дуже смішної комедії.

Виставу за п'єсою популярного англійського драматурга та актора Рея Куні поставив режисер заслужеий діяч мистецтв Геннадій Фортус. А от режисером відновлення став артист Петро Желев, який грає головну роль — таксиста-двоєженця Джона Сміта.

"Ми відновлюємо найкращі комедії, найкращі вистави, щоб таким чином підтримати глядачів у складний час. Хочемо, щоб запорізькі глядачі хоч трохи відволіклися від страшних подій, відпочили", - розповіла керівник літературно-драматургічної частини театру заслужений діяч мистецтв України Надія Петренко.

...15 років головний герой вистави Джон Сміт примудряється жити на дві сім’ї і в кожній у нього росте по дитині. Від Барбари (Олена Денисенко) у нього Гевін (Назар Баранніков), від Мері(Анна Симонова) — Вікі (Яна Новицька). І все для Джона складалося непогано, аж доки його діти не познайомилися в інтернеті і не захотіли зустрітися....

Головне завдання для татуся — не допустити зустрічі дітей, які вже встигли обмінятися інформацією про батька — що звати його Джон Сміт, що йому 43 роки і що він працює таксистом. Ще й разом подивувалися такому неймовірному співпадінню!

Окрема сюжетна лінія — наявність в будинку квартиранта і одночасно друга Джона — Стенлі Гарднера (заслужений артист України Юрій Драненко), до якого приходить татко (Сергій Цевельов). Не буду розкривати таємниці карколомного сюжету, але фінал комедії ну дуже несподіваний...

За словами Надії Петренко, у оновленій виставі "Тато в павутинні" трохи змінився акторський склад. Так, заслужений артист України Станіслав Шкляренко, який грав головну роль — Джона Сміта, зараз служить у ЗСУ. Зараз її виконує Петро Желев. Раніше актор грав друга головного героя Стенлі - тепер ця роль Юрія Драненка.

Барбару продовжать грати по черзі Олена Денисенко та Марія Нестулій, Мері у першому варіанті грала Катерина Макоєд, а тепер ще й Анна Симонова.

Доньку, Вікі Сміт, зіграє нова актриса - Яна Новицька. Як розповіла завліт театру, Яна вже гарно зарекомендувала себе в інших виставах, вона дуже талановита акторка, тому їй і довірили роль у відновленому спектаклі. Сина Джона і Барбари Гевіна грає Назар Баранніков, який був ним і раніше.

Незмінний і татко Стенлі Гарднера - заслужений артист України Сергій Цевельов.

«Вистава дуже гарна, мені подобається, особливо фінал”, - зазначила Надія Петренко.

 

Фото: фейсбук-сторінка Запорізького театру юного глядача




Схожі новини: