З Європи до України екстрадували мешканку Запоріжжя, яка продала свого сина та втекла

Переглядів: 137

10 квітня 2024 10:20

З Європи до України екстрадували мешканку Запоріжжя, яка продала свого сина та втекла фото

Обвинувачувана у торгівлі людьми втекла із Запоріжжя до однієї з країн Європи. 

5 квітня поліцейські здійснили екстрадицію жінки, яка обвинувачується в продажі сина.  У 2020 році 53-річна жінка віддала за гроші незнайомцю свого 12-річного сина для жебракування. За це вона отримала 600 гривень. Її затримали на гарячому працівники управління міграційної поліції разом зі слідчими обласного главку поліції. Про це повідомляє відділ комунікації поліції у Запорізькій області. 

Завершивши досудове розслідування у квітні 2021 року слідчі скерували обвинувальний акт відносно фігурантки до суду. На обвинувачену у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 149 (Торгівля людьми) Кримінального кодексу України, очікувало покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Проте, аби уникнути відповідальності за вчинення особливо тяжкого кримінального правопорушення, зловмисниця не з’являлась на судові засідання, а з початком повномасштабного вторгнення рф в Україну взагалі втекла за межі держави. Через це влітку 2022 року її оголосили у міжнародний розшук.

Майже два роки зловмисниці вдавалося переховуватись від правосуддя, але завдяки злагодженим діям оперативників міграційної поліції Запоріжжя та їхніх іноземних колег, її затримали на території однієї із країн Європи.

На затриману очікує невідворотне покарання за вчинений злочин.




Схожі новини: