Ялинка в пам’ять про випускника: у запорізькому ліцеї дерево висаджували разом з мамою загиблого офіцера

Переглядів: 185

9 квітня 2024 17:07

Ялинка в пам’ять про випускника: у запорізькому ліцеї дерево висаджували разом з мамою загиблого офіцера фото

Біля Запорізького ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою “Захисник” з’явилася молода ялинка.

Як повідомляється на фейсбук-сторінці учбового закладу, деревце на знак пам'яті про загиблого випускника, офіцера десантно-штурмових військ Дмитра Батрака висадили разом із його мамою. У висадці брав участь начальник ліцею, учасник російсько-української війни Руслан Кулька.

«Пані Світлана зробила ліцею пам'ятний подарунок - контейнер від артилерійського пострілу, розписаний неперевершеними майстринями петриківського розпису.

Вічна пам'ять та слава гідному синові України лейтенанту Дмитру Батраку!», - говориться у повідомленні.

Дмитро Батрак — лейтенант Збройних сил України, учасник російсько-української війни, загинув у ході російського вторгнення в Україну у 2022 році. Загинув на наступний день після дня народження, йому назавжди 22...

Як інформує Вікіпедія, Дмитро Батрак народився 5 травня 2000 року в Запоріжжі. Після закінчення 9 класів навчально-виховного комплексу «Запорозька Січ» у 2015 році вступив до Запорізького обласного ліцею «Захисник» із посиленою військово-спортивною підготовкою. На той час його дід Віктор Батрак брав участь в АТО на сході України, тому хлопець вирішив присвятити себе військовій справі.

Ще зі школи займався українським рукопашом «Спас» — повноконтактним видом бойового мистецтва. Навчався в Одеській Академії сухопутних військ, яку закінчив восени 2021 року, також, як і заклади загальної середньої освіти, із відмінними показниками. У другому семестрі 2019/2020 навчального року йому було призначено академічну стипендію Кабінету Міністрів України.

З початком повномасштабного російського вторгнення в Україну перебував на передовій у Сумах. Потім став на захист країни у Запорізькій області. Обіймав військову посаду командира третього десантно-штурмового взводу першої десантно-штурмової роти військової частини А1493 (5-тої батальйонної тактичної групи) 81-шої окремої аеромобільної бригади.

Дмитро Батрак загинув 6 травня 2022 року, відбиваючи атаку ворогів, які намагалися захопити село Малинівку, поблизу міста Гуляйполе.

Чин прощання відбувся 10 травня 2022 року в Запоріжжі. Траурна панахида проходила в храмі Преображення Господнього Православної Церкви України, що у Хортицькому районі. Лейтенанта Дмитра Батрака з військовими почестями поховали на цвинтарі Святого Миколая.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, Дмитро Батрак нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (2022, посмертно).

У загиблого залишилися мати та молодша сестра.


 

 




Схожі новини: