Майже літо: у Запорізьку область перенеслося африканське повітря

Переглядів: 200

9 квітня 2024 22:20

Майже літо: у Запорізьку область перенеслося африканське повітря фото

Яку погоду до середини квітня прогнозують запорізькі синоптики

У Запоріжжі встановилася дуже тепла погода, на яку  швидко відреагувала природа — у лісах радують око першоцвіти, у міському просторі розквітли форзиції, магнолії, сакури, вишні, абрикоси, яблуні.

Чи порадує погода  найближчими днями, розповідає заступниця начальника Запорізького обласного центру з гідрометеорології Тетяна Сорокіна.

«На календарі квітень, а за вікном майже літня погода. Причина – потужне перенесення африканського повітря у наш регіон та прогрів повітря сонячними променями за рахунок майже ясного неба.

Невелике короткочасне похолодання 4-6 квітня пройшло майже непомітно. І знову на цьому тижні стовпчик термометра впевнено перетнув позначку 24 градуси тепла! Склались умови для відпочинку на свіжому повітрі.

Але завдяки сухій погоді на території області вже з початку квітня відмічалось стрімке зростання показника пожежної небезпеки. З 8 квітня встановився надзвичайний 5 клас пожежної небезпеки, тобто погодні умови сприятимуть високій ймовірності виникнення та розповсюдження пожеж в екосистемах. Тому не слід нехтувати правилами поведінки на природі.

Чого слід очікувати далі? З 12 квітня напрямок переносу повітряних мас зміниться на північний, температура повітря знизиться до 18-20 градусів. Опади очікуються не раніше 15 квітня, коли північний атлантичний циклон принесе до нашого регіону вологе прохолодне повітря.

Та попереду літо! Запашне й духмяне, місцями спекотне!, - зазначає Тетяна Сорокіна.

Прогноз погоди на 10 квітня 2024 року

по Запорізькій області

Ясно. Без опадів. Вітер змінних напрямків 3-8 м/с. Температура повітря вночі 6-11° тепла, вдень 22-27° тепла.

по місту Запоріжжя

Ясно. Без опадів. Вітер змінних напрямків 3-8 м/с. Температура повітря вночі 9-11° тепла, вдень 25-27° тепла.

Прогноз погоди по Запорізькій області

11 квітня

Невелика хмарність. Без опадів. Вітер північно-східний 3-8 м/с. Температура повітря вночі 8-13° тепла, вдень 22-27° тепла.

12 квітня

Мінлива хмарність. Без опадів. Вітер північний 5-10 м/с. Температура повітря вночі 8-13° тепла, вдень 22-27° тепла.

13 квітня

Мінлива хмарність. Без опадів. Вітер північно-західний 5-10 м/с. Температура повітря вночі 8-13° тепла, вдень 18-23° тепла.

14 квітня

Мінлива хмарність. Без опадів. Вітер західний 5-10 м/с. Температура повітря вночі 5-10° тепла, вдень 18-23° тепла.

Фото авторки




Схожі новини: