На ТОТ Херсонщини та Запоріжжя росіяни роблять акцент на мілітаризації молоді - Гуменюк

Переглядів: 206

9 квітня 2024 14:03

На ТОТ Херсонщини та Запоріжжя росіяни роблять акцент на мілітаризації молоді - Гуменюк фото

На тимчасово окупованих територіях Херсонщини та Запоріжжя росіяни роблять акцент на мілітаризації молоді і дітей.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» сказала керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк.

«На тимчасово окупованих територіях Херсонщини і Запоріжжя росіяни роблять потужний акцент на мілітаризації молоді і дітей. Усі гуртки, позашкільні заходи присвячені мілітаризаційному вихованню з опорою на псевдопатріотизм, вихований російською пропагандою», - сказала Гуменюк.

Вона зазначила, що також росіяни на ТОТ Херсонщини і Запоріжжя проводять так звану інвентаризацію чоловічого населення і майна.

«Зараз вони захоплені тим, що люди, які виїхали, щоб не брати участь у псевдовиборах, залишили своє майно. Окупанти намагаються цю нерухомість експропріювати», - підкреслила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування «Південь».

Крім того, вона розповіла, що списки людей, які брали участь у виборах, ворог використовує для того, щоб сформувати потенційний мобілізаційний ресурс.

«Спочатку росіяни намагаються зібрати людей призовного віку у загони територіальної оборони для будівництва оборонних споруд, потім для переведення на полігони і вже звідти для поповнення до лінії бойового зіткнення», - зауважила Гуменюк.

На тимчасово окупованих територіях України проживає понад 1,6 мільйона дітей. Мінімум 100 тисяч із них залучені в російські пропагандистські «молодіжні організації».




Схожі новини: