Скасовувати бронювання військовозобов'язаних із зарплатнею від 35 000 грн – неправильно. Ось чому

Переглядів: 203

29 березня 2024 16:30

Скасовувати бронювання військовозобовязаних із зарплатнею від 35 000 грн – неправильно. Ось чому фото

95% бізнесу — не стратегічні підприємства, їм потрібно надати можливість бронювати висококваліфікованих працівників

Це неправильний, популістський підхід депутатів.

Для того щоб держава мала гроші на зброю, на фінансування ЗСУ, а українцям,  які не воюють, було взагалі де працювати й за що утримувати сім'ї, бізнес має мати можливість зберегти на робочих місцях ключових співробітників.

Саме вони і є отримувачами "високих" зарплат понад 35 000 грн. Це інженери, технологи, конструктори, просто вузькі спеціалісти, професіонали, експерти у своїх галузях.

Робота підприємств залежить саме від наявності спеціалістів високої кваліфікації чи рідкісної спеціалізації.

ЦЯ КАТЕГОРІЯ ПРАЦІВНИКІВ У ЖОДНОМУ РАЗІ НЕ БАГАТІЇ, не мажори, на НИХ ТРИМАЄТЬСЯ РОБОТА ПІДПРИЄМСТВ. Цей механізм просто дозволить виправити наявні проблеми бронювання, доповнить чинний механізм для стратегічних підприємств і дасть можливість бізнесу розвиватись, планувати, збільшувати в врешті-решт доходи бюджету.

Загалом в Україні близько 7,5 -7,8 млн осіб, які працюють. Працівників з зарплатами від 35 000 грн – це близько 350 000 – 370 000 осіб, без держслужбовців, які зазвичай заброньовані.

UBC Group працює 100% легально, без зарплат в конвертах. Нам, щоб підготувати на наших заводах інженерів чи спеціалістів, яким ми платимо 35 000 грн, потрібно витратити на підготовку такого фахівця 3-5 років! Вузькоспеціалізованих спеціалістів просто не існує на ринку праці України, їх потрібно готувати й навчати.

UBC Group після релокації в Вінницю з розбомблених заводів в Харкові відновила виробництво на новому місці, набрала нових робітників. Загалом на двох заводах у Вінниці працюють понад 2000 спеціалістів. І у 2023 році ми заплатили більше як 300 000 000 грн податків на новому місці, причому 80% продажів — це експорт.

Чинна система бронювання дає можливість працювати тільки стратегічним підприємствам.

95% бізнесу не підпадає під ці критерії, їм потрібно надати можливість бронювати висококваліфікованих, високооплачуваних працівників. Це кадрове ядро економіки.

Ігор Гуменний

власник UBC Group, член ради директорів Спілки українських підприємців

Джерело: Ліга




Схожі новини: