Про внутрішній етап війни Росії

Переглядів: 171

28 березня 2024 18:00

Про внутрішній етап війни Росії фото

Холуї Путіна та інші плазуни, які підтримали війну, ще не зрозуміли, що їх самих згодом може чекати.

Війна, особливо довга війна, і тим більше війна, розпочата у тому числі з внутрішніх причин (задля безсмертя чинного режиму), неминуче заходитиме всередину РФ. І, як показує практика авторитарних і тим більше тоталітарних режимів, обмеження можуть стосуватися не тільки люмпена і низового пролетаріату, а й тих, хто стоїть над ними з нагайками.

Перспектива повернення смертної кари в РФ – більше, ніж маркер. Нагадування сталінської формули "Нема людини – нема проблеми".

Цей вовкулак, чергуючи періоди чисток і періоди відлиг (паузи в чистках), знищував одночасно верхній прошарок (партійну номенклатуру, інтелігенцію), і нижній прошарок (робітників, селян), перешкоджаючи появі тих, хто не вірив у систему.

Щоб було зрозуміліше. Скажімо, "берієвська відлига" 1939-1940 років після "великого терора" 1936-1938 років. Або – роки Другої світової війни для Росії, особливо 1941, коли влада покладала надії та закликала на допомогу не ідеологію, а патріотичні почуття народу. Потім слідував період жорсткості режиму. Але наслідки відлиги не проявлялися, тому що Сталін знищував одночасно і верхній прошарок, і нижній прошарок.

Якщо говорити про сучасні реалії, то практика вбивств спочатку політичних опонентів, потім колишніх і діючих топ-менеджерів великих компаній, і найпоказовіше – колись соратника влади Пригожина, вказує напрям.

Але "лемінги", елітного рівня в тому числі, поки що цього не відчувають.

ОЛЕСЯ ЯХНО

Політичний експерт

Джерело: Українська правда




Схожі новини: