Заробляли на ухилянтах: у організаторки злочинної схеми та її поплічників вилучено готівки на понад 1 200 000 доларів

Переглядів: 268

21 березня 2024 21:50

Заробляли на ухилянтах: у організаторки злочинної схеми та її поплічників вилучено готівки на понад 1 200 000 доларів фото

1 мільйон доларів, 103 тисячі євро і 3,2 мільйона гривень під час обшуків поліцейські вилучили у посадовиці КУ «Обласний центр медико-соціальної експертизи» ЗОР та інших причетних до злочинної схеми осіб.

Як повідомляє начальник ГУНП в Запорізькій області Артем Кисько, в поплічника організаторки протиправної схеми виявили ще й понад 2 кілограми психотропної речовини.

«Непогано заробили ділки на наданні фіктивної групи інвалідності чоловікам призовного віку! Для прикладу – вартість направлення на ВЛК становила 300 доларів США, отримання висновку – 3500 доларів. Така ціна спокійного життя для новоспечених «інвалідів».

Поклали край злочинній діяльності фігурантів слідчі обласного главку поліції та оперативники управління стратегічних розслідувань.

Цинізм злочину вражає. Слідчі дії тривають. Наступні кроки заплановані», - зазначає Артем Кисько.

Офіційно

"Посадова особа центру медико-соціальної експертизи, маючи вплив на керівників підпорядкованих комісій, сприяла військовозобов’язаним отримати фіктивну групу інвалідності. Підшукував клієнтів та тримав з ними зв'язок її родич, який був у ролі посередника. До прикладу, вартість направлення на військово-лікарську комісію (ВЛК) становила 300 доларів, а отримання потрібного висновку – 3500 доларів. В ході слідства поліцейські встановили численні факти отримання фігурантами справи неправомірної вигоди.

20 березня оперативники управління стратегічних розслідувань в Запорізькій області та слідчі слідчого управління ГУНП в Запорізькій області провели обшуки за місцями роботи та проживання учасників корупційної схеми. Вилучено понад 1 млн доларів, 103 тис. євро, 3,2 млн гривень, 2 кг психотропів, записи чорнової бухгалтерії.

На підставі отриманих доказів одному із керівників центру слідчі поліції повідомили підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Дії посередника кваліфіковані за ч. 2 ст. 369-2 та ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).

Вирішується питання про обрання запобіжних заходів у вигляді триманні під вартою.

Продовжується збір доказової бази для притягнення всіх причетних до злочину осіб. Окрім того, після проведення експертиз та низки процесуальних заходів дії фігурантів можуть бути додатково кваліфіковані.

Процесуальне керівництво здійснює Шевченківська окружна прокуратура м. Запоріжжя", - інформує відділ комунікацій ГУНП в Запорізькій області.




Схожі новини: