Буданов про повстанців РФ: Не збираються закінчувати. Спробуємо допомогти в міру можливостей

Переглядів: 199

17 березня 2024 09:55

Буданов про повстанців РФ: Не збираються закінчувати. Спробуємо допомогти в міру можливостей фото

Очільник ГУР зазначив, що Україна "у міру можливостей" допоможе російським добровольцям, але наголосив, що ця операція – внутрішня справа росіян

Російські добровольці, які наразі ведуть бойові дії на території РФ у прикордонних областях, навряд чи зупиняться найближчим часом, і в них є сили на продовження цієї операції. Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов в ефірі телемарафону.

Журналіст запитав, чи відомо українській розвідці про плани повстанців РФ, які можна озвучувати.

"Наскільки нам відомо, вони не збираються закінчувати найближчим часом і будуть робити все, на що їм вистачить сил. А як ми бачимо в останній час, сил у них достатньо для того, щоб, скажімо так, як мінімум досягти обмежених… [нерозбірливо]", – сказав Буданов.

Він наголосив, що російські добровольці допомагають Україні з першого дня повномасштабного вторгнення і воюють "досить непогано".

"Ми спробуємо допомогти їм в міру наших можливостей", – сказав Буданов.

Очільник ГУР переконаний, що Російський добровольчий корпус, Легіон Свобода Росії та Сибірський батальйон вже починають мати певну суб’єктність, і їх вже не можна назвати угруповуванням – це вже "сила".Він прогнозує, що до них доєднуватимуться і різні інші російські опозиційні рухи та об'єднання – як ті, які знаходяться в РФ, так і ті, які поки що за кордоном, але хочуть повернутись.

Водночас Буданов наголосив, що ця операція – це вирішення росіянами їхніх внутрішніх справ.

"Так, нам можуть більше подобатись одні, менше – інші. Але все ж таки і одні росіяни, і інші – росіяни", – сказав він.




Схожі новини: