Не варто купувати ці сорти сиру: вони містять штучні фосфати й небезпечні консерванти

Переглядів: 348

12 січня 2024 16:10

Не варто купувати ці сорти сиру: вони містять штучні фосфати й небезпечні консерванти фото

Які види сиру можуть спровокувати розвиток захворювання серця, судин та кісток.

Не кожен вид сиру може бути корисним для здоров’я, бо деякі з них містять у своєму складі небезпечні інгредієнти. Розповідаємо, які сорти сирів краще оминати, щоб не спричинити ризик захворювання серця чи кишківника.

Які сорти сирів можуть бути небезпечними для здоров’я

Плавлений сир для тостів. Такий продукт не можна назвати повноцінним сиром. Він містить низку шкідливих добавок, які несуть загрозу для здоров’я. Наприклад, у ньому є фосфати, які можуть спричинити хвороби серця, кісток та кишківника. Тому цей продукт не варто вживати.

Сири з низькою жирністю. Замість жиру у такі продукти додають різноманітні замінники, консерванти і стабілізатори, які є вкрай шкідливими для організму. Замість нього краще вживати соєвий сир тофу, який містить безліч корисних мікроелементів, що позитивно впливають на здоров’я.

Сир зі зниженим вмістом натрію. Цей важливий макроелемент бере участь у підтримці клітинного гомеостазу, регуляції рідини в крові та клітинах. Також забезпечує належне проходження нервових імпульсів. А коли виробник прибирає з продукту один з основних важливих елементів, значить, там буде щось інше, і не факт, що корисне для організму.  Тому сир зі зниженим вмістом натрію не принесе жодної користі для здоров’я.

Солодкий сир. Такий сир сам собою не несе жодної загрози для здоров’я. Але його не можна вживати тим, хто дотримується правильного збалансованого харчування. А ще він містить штучні підсолоджувачі й доданий цукор, які можуть спровокувати розвиток захворювання на діабет та онкологію.

Джерело: ТСН




Схожі новини: