«Замовляю в кафе Наполеон, бо він спалив Москву». П’ять рецептів торта, який знову став популярним
21 грудня 2023 13:34
Вважається, зо рецепт торта Наполеон відомий із 1850 року. З того часу він є одним із найулюбленіших десертів по всьому світу. У 2023 році він став знов популярний у соцмережах завдяки мему. Нагадуємо з цієї нагоди пʼять перевірених рецептів.
Наприкінці 2023 року у соцмережах набув популярності мем про торт Наполеон, який в багатьох українців є улюбленим святковим десертом: «В кавʼярні тепер беру тільки Наполеон. Бо він колись спалив ту кляту Москву». І хоча це не відповідає історичній дійсності, адже місто було спалене при відступі самими російськими військами, наприкінці другого року повномасштабної війни РФ в Україні іде відповідає настрою українців. Отже, ділимося рецептами святкового торта.
Готувати Наполеон не дуже складно, при цьому десерт виходить ніжним і смачним. Ми зібрали добірку із п’яти різних рецептів приготування Наполеона. Читайте та вибирайте варіант, який підходить вам найбільше.
Наполеон від Сергія Башинського
Шеф-кухар ресторану Veranda on The River доповнює знайомий із дитинства Наполеон полуничним соусом — ідеальне поєднання. Рецепт листкового тіста — класичний, на вершковому маслі, яке змішують із борошном руками до отримання «піску».
Наполеон за маминим рецептом Володимира Ярославського
Щороку Володимир Ярославський — суддя МастерШеф — повторює мамин рецепт. Наполеон виходить м’яким і вологим, але із щільними коржами. У цьому рецепті використається коньяк, тому дітям такий торт не рекомендується давати. Однак дорослих поєднання алкоголю та крему з молока може приємно здивувати.
Наполеон від Ревізора Юлії Панкової
За цим рецептом готувала бабуся-кухарка Юлії. Крем виходить досить жирним, що дозволяє добре просочитися коржам. З усіх інгредієнтів виходить 11 коржів — так що торта вистачить для всіх гостей за новорічним столом.
Від сухого до мокрого — рецепт Наполеона від Тетяни Литвинової
Секрет приготування цього торта у тому, що він готується на пиві. Крім того, якщо десерт подавати одразу — він буде сухим, а якщо відставити на кілька годин — мокрим. Сформуйте з тіста рулет, наріжте кружальцями та відправляйте в холодильник.
Наполеон без яєць від Лізи Глинської
Кондитер розповіла, як приготувати Наполеон на Новий рік із заварним кремом, листковим тістом та без яєць. Змішайте цукор, борошно, кукурудзяний крохмаль, додайте шоколад і приберіть у холодильник на 8−10 годин.
Джерело: NV