Який максимальний по довжині вантаж можна перевезти вантажним таксі?

Переглядів: 666

2 листопада 2023 13:05

Який максимальний по довжині вантаж можна перевезти вантажним таксі? фото

Вантажні таксі дають можливість перевозити вантажі з різною довжиною. При транспортуванні недовгих вантажів, особливих складнощів не створюється. А ось при перевезенні довгомірних, починаючи з 2,5 метрів, є вже певна специфіка цього процесу.

Максимальна довжина вантажу, який може перевезти вантажне таксі обмежена в більшості випадків не можливостями компанії, а правилами дорожнього руху. Ще на довжину вантажу, який можна перевезти за допомогою вантажного таксі, впливає спосіб його погрузки, адже іноді немає фізичної спроможності виконати завантаження та розвантаження занадто довгого внатажу.

Здебільшого, всі вантажі можна поділити на три категорії за параметром довжини, для транспортування яких є відповідні типи вантажних автомобілів. Вантажні таксі як правило їх класифікують по таким критеріям:

  1. Короткомірні. До таких вантажів в першу чергу відносяться труби, профіля, лінолеум, гіпсокартон, панелі та інші, які мають максимальну довжину до 2 метрів 50 сантиметрів. Такі вантажі є водночас не сильно довгими, але з іншої їх вже перевезти звичайним легковим автомобілем досить проблематично. Популярними машинами для таких перевезень у вантажних таксі є Opel Vivaro та Mercedes Vito.
  2. Середномірні. Це найбільш популярна категорія, пояснюється це тим, що достатньо легко виконати завантаження, як з використанням механічних та електричних навантажувачів, так і виконуючи це вручну. До цієї групи вантажів, перевезення яких можна замовити у вантажному таксі Абрикос по Києву чи області – відносяться з довжиною від 3 до 4 метрів. Виконати транспортування можна будь-яким стандартним бусом, типу Sprinter та будь-якою Газелью, так як в них мінімальна довжина складає три метри, а максимальна чотири, навіть з невеликим запасом.
  3. Довгомірні. В цій категорії є найбільш довгі вантажі, які потребують додаткових зусиль в процесі завантаження та розвантаження. Як правило до транспортування таких вантажів задіюють 3-5 тонники, а в деяких випадках і 7-10 тонники. Сама довга вантажівка, це 20-тонник чи фура, має найбільшу довжину – це 13 метрів і 60 сантиметрів. Але її використання в межах містах, обмежено, тому і рідко задіюються вони у роботі вантажного таксі. Якщо вантаж занадто довгий, зручно використовувати вантажівку без каркасу зверху, для погрузки краном маніпулятором, або тентований, який можна розтентувати, а потім затентувати.

Автомобілі перших двох категорій мають найбільшу популярність серед населення, при виклику вантажного таксі, адже для більшості вантажів, довжина від 2 до 4 метрів є достатньою та найбільш розповсюдженою.

Остання категорія затребувана в комерційному секторі, де довжина вантажів часто становить від 5 до 10 метрів. Іноді навіть доводиться використовувати спецтехніку з додатковими дозволами для переміщення по місту.

Маючи запит на перевезення вантажу з значною довжиною, все що потрібно це обрати відповідний вантажний фургон, пам’ятаючи про те, що при малій кількості одиниць, його можна розмістити по діагоналі. А це в сою чергу зменшить критерії до підбору необхідного авто.




Схожі новини: