Про екологічну катастрофу, про війну, про світ і про «МВ»

Переглядів: 579

8 червня 2023 09:00

Про екологічну катастрофу, про війну, про світ і про «МВ» фото
Щоб подолати наслідки затоплення, потрібні міліарди доларів США

Головні новини минулої доби.

Про екологічну катастрофу, що заподіяли рашисти. Спустошення Каховського водосховища триватиме не чотири дні, як раніше прогнозувалося, а менше, зона затоплення розширюватиметься. Попри евакуацію з 6 червня, в Херсоні у затоплених районах міста все ще перебувають безліч людей.

Про війну з орками. Заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила: на Бахмутському напрямку українські військові перейшли з оборони у наступ, на деяких ділянках просунувшись до 1100 метрів. Повітряні сили повідомили про загибель у бою льотчика Владислава Савельєва із позивним NOMAD: це відбулося під час виконання бойового завдання 2 червня. 

Німеччина передала Україні першу партію обіцяних гусеничних всюдиходів підвищеної прохідності Bandvagn 206 (BV206), повідомляється на сайті німецького уряду. У списку вже наданої Берліном військової допомоги з'явилися такі оновлення: вісім гусеничних всюдиходів Bandvagn 206 (планується ще 54); 2000 боєприпасів до GEPARD (до цього було передано 53 000); 14 розвідувальних дронів VECTOR (до цього було передано 54);  три антидронові системи; 16 машин для прикордонників; ві вантажівки 8×6 HX81 зі змінним кузовом; 11 000 сухпайків.

Про світ. У Канаді палахкотять надзвичайно сильні лісові пожежі, задимлені навіть Нью-Йорк та Вашингтон.

Про «МВ». Всім дякую за привітання, приємно, продовжуйте. Здається, ми вже не тільки «Місцеві вісті», а й «Міжнародні вісті». Підкоректуємо «шапку». 

Тільки в Квебеку налічується понад 150 вогнищ активного загоряння, при тому, що місцеві пожежники мають можливість гасити одночасно не більше 40 пожеж.

У Нью-Йорку та Вашингтоні було призупинено роботу державних шкіл, а мер Нью-Йорка Ерік Адамс попередив, що ситуація може погіршитися, і закликав населення без необхідності не залишати вдома.

Bandvagn 206/208 (Bv 206/208) – гусеничний всюдихід підвищеної прохідності. Розрахований на 17 військових, причіп можна адаптувати до різних цілей. Призначений для перевезення військ та озброєння через сніг та болота. Також є амфібією, розвиваючи швидкість у воді до 4,7 км/год. Швидкість їзди по дорозі – 55 км/год.




Схожі новини: