"Не варто старатися бути для всіх хорошою": Дорофєєва про зміни за останні роки, реакцію на хейт та російський контент

Переглядів: 170

14 травня 2024 22:40

Не варто старатися бути для всіх хорошою: Дорофєєва про зміни за останні роки, реакцію на хейт та російський контент фото

Співачка Надя Дорофєєва вдруге за останні 7 років прикрасила обкладинку українського Cosmopolitan.

В інтерв'ю артистка розказала про зміни в собі, хейт з боку аудиторії та споживання російського контенту.

Вперше Надя знімалася для журналу 7 років тому, і за час помітила неабиякі зміни в собі:

"Мені тоді було 27 років. І так цікаво зараз у 34 відчувати той вік. Тоді мені здавалося, що я вже така доросла, а зараз я розумію, якою дитиною була".

Дорофєєва розказала, чого позбулася, а що отримала і зрозуміла за останні роки:

"Про те, що пішло з мого життя, напевно, знає вся країна. Але прибуло дуже-дуже багато всього. І ці зміни стосуються не тільки особистої сфери мого життя — повністю змінилася моя творчість, змінилася мова, якою я співаю. І це не про експерименти, це — про нашу дійсність. Неймовірно складну та болючу, але й надихаючу".

"Не скажу, що я стала іншою людиною. Але я продовжую змінюватися, і ці зміни мені дуже подобаються", - розповіла співачка.

Дорофєєва також відповіла, чому, на її думку, багато українців досі продовжують споживати російський контент.

"Дуже важливо, щоб людина сама дійшла думки, чому треба перестати це робити. Не через агресію. Треба більше пояснювати, доносити. Я, наприклад, вступаю в такі діалоги, коли бачу, що людина продовжує слухати російське. Я намагаюся пояснювати, чому це не ок, чому важливо підтримувати українських музикантів.

А українським артистам, в свою чергу, потрібно писати класні пісні — адже якщо немає якісного контенту, то люди слухають те, що було, те, що вони пам’ятають, чи (не дай боже) щось нове російське. Тому тут має бути двосторонній підхід", - припустила спвачка.

А ще Надя розказала, як реагує на хейт у свій бік.

"Тема хейту дуже гостра та важка для кожного українця. І коли ти стикаєшся із цим — а в моєму випадку величезний хейт був через особисте, — у тебе всередині ніби з’являється величезна чорна діра, яка не дає тобі нормально існувати.

Я б порівняла страждання від хейту з важкою психічною хворобою. Думаю, що зовсім скоро психологи та науковці скажуть нам, що така хвороба справді є, і дадуть їй офіційну назву", - відповіла Дорофєєва.

"Уже минув час, я це пройшла, але тільки зараз усвідомлюю, наскільки важко було. Цей період дав мені розуміння: якщо ти хочеш, щоб не було хейту, треба просто нічого не робити, заховатися і сидіти мовчки. А це не мій вибір. Більше того, я розумію, що це не остання така історія в моєму житті, але тепер я вже знаю, що із цим робити", - запевнила співачка.

А ще виконавиця розказала, що нині навчилася блокувати хейтерів:

Поспілкувавшись із різними людьми, я зрозуміла, що всім пишуть щось погане. Навіть найвідомішим волонтерам країни. І мені стало легше. Знаєте, яку найкориснішу пораду мені дали хлопці Лачен і Міша Лебіга? Блокувати хейтерів! Я цього раніше не робила, але зараз точно не час зважати на тупі образи та брати їх близько до серця.

Джерело: Таблоїд




Схожі новини: