Запорізькі аграрії вперше презентували власну продукцію на глобальній виставці імпортних товарів у Китаї

Переглядів: 927

13 листопада 2018 11:54

Запорізькі аграрії вперше презентували власну продукцію на глобальній виставці імпортних товарів у Китаї фото

5-10 листопада в Шанхаї відбулася наймасштабніша виставка імпортних товарів і послуг – China International Import Expo, що об’єднала понад 300 тисяч зареєстрованих відвідувачів, більше 5 тисяч інвесторів, баєрів, волонтерів та офіційних делегацій з-понад 130 країн і регіонів.

Вперше на такій глобальній виставці був представлений колективний стенд Запорізької області, організований Запорізькою торгово-промисловою палатою. На інформаційному стенді можна було ознайомитися з інвестиційно-промисловим потенціалом Запорізької області. Головна тема – агропромисловий комплекс – як одна із галузей для налагодження міжнародного співробітництва.

Під час урочистого відкриття виставки стенд Запорізької області відвідав Перший віце-прем'єр-міністр - Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів. Поспілкувавшись із представниками запорізького агробізнесу, Торгово-промислової палати регіону, він привітав прагнення до розширення ринків збуту та міжнародного партнерства. Степан Кубів наголосив на привабливості ринку Китаю для України: «Торгові відносини між Україною і КНР стають міцнішими з кожним роком. Наш товарообіг зростає, але перспективи значно більші». Загалом на стенд Запорізького регіону завітали представники понад 40 країн, зокрема, Австралії, Азербайджану, Аргентини, Білорусі, Італії, Туреччини, Японії, та все ж таки найактивнішими відвідувачами стали представники китайських торгових та інвестиційних компаній.

Аграрні та харчові компанії Запорізького регіону, у числі яких - «ТД «Славія», «Племзавод «Степной», СВК «Перемога», «Новомиколаївський молокозавод», ефективно презентували власну продукцію та провели переговори з потенційними партнерами.

Китай входить у трійку найперспективніших ринків для українського експорту. Вже зараз товарообіг з КНР складає майже 8 млрд $.

Збільшити ці показники – по силам запорізьким аграріям. «Під час виставки нам вдалося провести продуктивні зустрічі з китайськими торговими представниками, які, зокрема, зацікавлені у поставках української муки, черешні. Перший висновок - ми повинні створювати нові умови для формування великих партій продукції, і єдиний вірний шлях для цього – кооперація», - вважає учасник China International Import Expo, голова сільськогосподарського виробничого кооперативу «Перемога» Віктор Грищук.

У рамках візиту до Китаю запорізькі підприємці також взяли участь у Китайсько-українській конференції з сільського господарства, транскордонної торгівлі та інвестицій, познайомилися з організацією роботи з постачальниками на декількох великих китайських мережах супермаркетів.

Не тільки Запорізький регіон, але й Національний стенд України вперше був представлений на China International Import Expo. Демонструвалися українські продукти та послуги у галузі ІТ-інновацій, туризму, індустріалізації, освіти.

Загалом більш ніж 200 українських бізнесменів змогли скористатися можливістю участі у міжнародній виставці у Шанхаї. 80 національних експозицій розміщувалися на 27 га виставкової площі.

Торгово-промислова палата України, як ексклюзивний партнер виставки, презентувала комерційні стенди українських компаній загальною площею 288 квадратних метрів, де були представлені аграрні та харчові товари, новітні розробки в галузі приладобудування, а також туристичні послуги.

Мета виставки – презентація іноземних товарів і послуг для ринку Китаю, зміцнення співпраці  іноземного і китайського бізнесу, збільшення імпорту в країну до 10 трлн доларів США. Виставка була розміщена в 6-ти галузевих товарних павільйонах і павільйоні послуг на площі майже 250 тис. кв. м. Були представлені товари та послуги  АПК і продовольства, автомобілебудування та легкої промисловості, медичні  та  споживчі товари, побутова електроніка та комп’ютерні технології, технологічне обладнання для промисловості, послуги в сфері туризму, освіти та культури, дизайну, фінансів та ІТ й інше.








Схожі новини: