Мелитопольский командир рассказал, что надо делать, чтобы армия стала как в НАТО

Переглядів: 1882

20 вересня 2018 18:06

Мелитопольский командир рассказал, что надо делать, чтобы армия стала как в НАТО фото
Чтобы армия стала соответствовать стандартам НАТО, надо меньше воровать.

Мелитополец Дмитрий Герасименко дал интервью "Армии ФМ".

Заместитель командира 56 ОМБр, наш земляк Дмитрий Герасименко рассказал журналисту Елене Кравченко и слушателям "Армии ФМ"  о своем боевом пути и о развитии одной из самых молодых бригад в ВСУ.

Олена Кравченко: Як почалася ваша служба у ЗСУ?


Дмитро Герасименко: Після 12 років служби і п’ятирічної перерви, моя служба почалася вдруге. В квітні 2014 року, з формування 23 батальйону на той час територіальної оборони. Я призвався командиром роти, капітаном запасу. Душевні пориви повели до військкомату, бо країна була на порозі війни, Крим забрали. Треба було прикласти свої вміння і життєві напрацювання. На той час не думав, що доведеться так довго воювати, але служити Батьківщині треба було. Відтоді так і служу в 56 бригаді, 23 батальйон.

Олена Кравченко: Коли ви зрозуміли, що дійсно почалася війна?


Дмитро Герасименко: Мабуть, з першими пострілами – травень 2014 року, околиці Маріуполя. Тоді ми чули як в місті йдуть бої. Тоді зрозуміли. Що це війна і протистояння деяких місцевих жителів. А перше, коли мені довелося стикнутися з війною – коли з’явилися перші загиблі, мої підлеглі. Перші бойові зіткнення, на той час незрозуміло з ким. Були і російські військовослужбовці, і місцеві сєпари, так ми їх називаємо. Це був кінець літа, початок осені. Тоді конкретно батальйон приймав участь у бойових діях.

Олена Кравченко: В яких найбільших боях ви брали учать?


Дмитро Герасименко: Не хочеться і перебільшувати, і применшувати, бо я є не один приймав участь в боях, а з товаришами і підлеглими. Найважчими були бої 5 вересня при штурмі Новоазовська. Бій був стрілковим. Видно було в кого стріляєш, хто в тебе стріляє. Потім були бої на більші відстані. Під Маріуполем відстань дозволяє. Досить серйозним випробуванням для батальйону була авдіївська промзона. Там десятки метрів розділяли нас з противником. Сказати, що страшніше – стрілків бій очі в очі чи перемішування піхоти в окопах артилерією – і те, і те страшно. Але такого, щоб військовослужбовці тікали від страху – не було і немає.

Олена Кравченко: Наскільки змінилася армія з 2014 року і до сьогодні?


Дмитро Герасименко: Вважаю, що раніше армії не було взагалі. А зараз наша армія, яка перевдягнулася з дубка в піксель, пройшла шлях від неандертальця з дубинкою, до космічного піхотинця з бластером. Не було зовсім нічого, зараз солдати все знають і вміють і не заглядають в очі командирів: «що ж робити» - всі знають самі. Армії ще багато часу треба, щоб сформуватися, але я вкладу частину себе і своєї душі в формування цієї армії.

Олена Кравченко: Що потрібно українському війську, щоб воно досягло натівських стандартів?

Дмитро Герасименко: Скажу чесно, але не популярно: красти не будемо багато на всіх стадіях, тоді все стане правильно. В мене величезне бажання зробити армію кращою.

Олена Кравченко: В одному з інтерв’ю у 2014 році ви казали, що готові штурмувати Донецьк. Зараз би пішли?

Дмитро Герасименко: Однозначно! Сьогодні, прямо зараз? Зараз ефір завершими і підемо!

Олена Кравченко: Ви маєте Орден Богдана Хмельницького ІІІ ступеню, можете розповісти за що отримали?

Дмитро Герасименко: Якщо коротко – в певний проміжок часу, на певній ділянці від моїх дій, або недіях залежало життя певної кількості підлеглих. Зробив свою роботу. Так, із втратами, але задача була виконана і в десятки разів більше хлопців вижило завдяки тим, хто загинув. Це операція по штурму Новоазовська.

Олена Кравченко: На День Незалежності президент вручив прапор і офіційно присвоїв ім’я 56 бригаді, тепер вона Маріупольська. Що це значить для вас?


Дмитро Герасименко: Зміна назви бригади вносить в розуміння військовослужбовців ідентифікацію – хто ми є. Маріуполь – південно-східний форпост оборони нашої країни. Нас формували з різних регіонів. А тепер жителі міста знають, що є бригада, яка захищає їхнє місто.

Полностью послушать интервью можно здесь


Имя:
Ваш комментарий:

Вован
20 вересня 2018 г. (19:54)
Армии незалежной расти до армии НАТО, как армии НАТО расти до армии РФ
АнтиВата
20 вересня 2018 г. (20:02)
Равик
21 вересня 2018 г. (07:44)
Из окопов постишь дебил?
Anonim
20 вересня 2018 г. (22:04)
Убийца детей , женщин и стариков только такие получают ордена в Украине. Очень стыдно , что такие нелюди есть в нашем Мелитополе.
В ШОКЕ
21 вересня 2018 г. (01:46)
так у нас Война или операция АТО  или ЭТО или АТБ  В Любом случае пусть такой герой живет и нюхает порох на передовой мы налога платильшики кормим обуваем одеваем этих героев  ему платят за это деньги в перет и с музыкай
песик
21 вересня 2018 г. (06:47)
а еще он маленького  хлопчика споймал ,связал, пытал, растлил и распял ,фашист проклятыйзабыли написять 
Anonim
21 вересня 2018 г. (07:28)
тварь
Anonim
21 вересня 2018 г. (07:43)
Кондом использованный
Che-Бурашка
21 вересня 2018 г. (07:54)
Слава героям, такие как он не дали раковой опухоли под названием "русский мир" разползтись по всей стране, а одноизвилинных ватных дебилоидов мечтающих о совке и путинприди, хватает везде
Українець
21 вересня 2018 г. (08:40)
Миші москальські. Ми не для того життям ризикуємо, захищаючи країну, щоб ви пищали за спинами. Не подобається  жити в українській Україні -їдьте звідси.
Anonim
21 вересня 2018 г. (09:21)
Когда забрали Крым нужно бо идти и отбирать его. 
ПутинХ
21 вересня 2018 г. (10:11)
Как у ваты то пригорает!
Anonim
21 вересня 2018 г. (11:11)
молодец мужик!!!!!100 процентов прав!!!!завыла вата!!!!!
Томат то
21 вересня 2018 г. (17:51)
Ну и рожа протокольная!!!))) Точно мародер ,да и фамилия пида. Пластическая.... Одним словом хохол!!!
Че Бурашка
21 вересня 2018 г. (23:48)
Брысь в парашку, тупой томат

Схожі новини: