Строк - один місяць: ВАКС відсторонив від займаної посади заступника голови Запорізької обласної ради

Переглядів: 167

26 квітня 2024 17:54

Строк - один місяць: ВАКС відсторонив від займаної посади заступника голови Запорізької обласної ради фото

У четвер, 25 квітня, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнила клопотання детектива НАБУ та відсторонила заступника голови Запорізької обласної ради від займаної ним посади строком на 1 місяць.

Як повідомляється у телеграм-каналі установи, ухвала підлягає негайному виконанню в порядку, передбаченому для виконання судових рішень.

Контроль за виконанням ухвали покладено на прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, який здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у цьому кримінальному провадженні.

Посадовця Запорізької обласної ради підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 27 ч. 4 ст. 369 КК України, інформує ВАКС.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура, повідомляючи про відсторонення Владислава Куценка, нагадує про обстави злочину, який інкримінують  заступнику голови Запорізької облради.

"25 квітня 2024 року за клопотанням САП та НАБУ слідчий суддя ВАКС відсторонив від займаної посади заступника голови Запорізької обласної ради (який також є депутатом вказаної облради), якого викрили спільно з іншими особами на наданні понад 650 тис. грн неправомірної вигоди одному з директорів медичного закладу охорони здоров'я за сприяння в перемозі наперед визначених суб'єктів господарювання при здійсненні медичних закупівель, а також за вчинення інших фінансових операцій вказаним медичним закладом в інтересах фінансових установ.

Строк відсторонення – 1 місяць.

Слідством задокументовано 4 епізоди протиправної діяльності заступника голови Запорізької облради, його помічника та депутата вказаної ради, а саме 4 передачі грошових коштів на загальну суму понад 650 тис. грн.

Дії підозрюваних кваліфіковані за ч. 4 ст. 369 КК України.  Досудове розслідування триває.

Відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду", - зазначається на фейсбук-сторінці САП.

Своє чергою заступник голови Запорізької облради Владислав Куценко відкидає звинувачення на свою адресу щодо причетності до будь-яких корупційних дій.

Нагадаємо, що голова Запорізької ОДА Іван Федоров після отримання повноважень приймати кадрові рішення, у тому числі і щодо  керівництва обласної ради  5 квітня заявив про звільнення двох заступників голови обласної ради Олени Жук (з трьох!), не назвавши журналістам їхніх прізвищ.

За інформацією, яка згодом  з'явилася у публічному просторі, "на вихід" мали піти перша заступниця Людмила Любім, яка зайняла цю посаду, будучи депутаткою від нині забороненого судом "Опозиційного блоку" і  Геннадій Фукс, обраний по списку партії "За майбутнє". 

Представник ПП "Батьківщина" Владислав Куценко згідно політичних домовленостей, незважаючи на те, що він вийшов під заставу і знаходиться під слідством, мав залишитися на посаді заступника голови облради.

Станом на сьогодні на офіційному сайті Запорізької обласної ради у розділі "Керівництво ради" немає інформації лише про першу заступницю голови Людмілу Любім, яку, очевидно, Іван Федоров все ж таки звільнив. Геннадій Фукс та Владислав Куценко значаться як заступники.




Схожі новини: