У Запорізькій області засуджено чотирьох «високопосадовців»-колаборантів

Переглядів: 199

20 травня 2024 13:20

У Запорізькій області засуджено чотирьох «високопосадовців»-колаборантів фото

У Запоріжжі за матеріалами СБУ до різних термінів позбавлення волі засуджено чергових колаборантів, які обіймають «посади» в органах місцевої влади та силових структурах на тимчасово окупованих територіях.

Зокрема, 10 років позбавлення волі отримала уродженка АР Крим, яка з початком повномасштабного вторгнення перейшла на бік ворога та почала співпрацювати з окупантами.

У серпні 2022 року її призначили заступником директора так званого «департамента здравоохранения военно-гражданской администрации Запорожской области», а  у грудні 2022 року її підвищили та призначили заступником міністра «министерства здравоохранения Запорожской области». Про це повідомляє Служба безпеки України. 

У цьому «кріслі» вона виконувала завдання кремлівського режиму щодо переформатування медичної галузі регіону під потреби російських окупаційних угруповань.

За її вказівкою місцеві лікарні були переобладнані у військові шпиталі для прийому поранених загарбників.

Іншого колаборанта заочно засуджено до 8 років позбавлення волі. Зловмисником виявився мешканець Бердянського району, який прийняв пропозицію представників збройних формувань рф та добровільно зайняв посаду начальника так званого «отдела ЖКХ ВГА г. Бердянска и Бердянского района».

Також до 8 років позбавлення волі заочно засуджено мешканця Мелітопольського району, який з початком окупації теж підтримав загарбників і запропонував їм свою допомогу у війні проти України. За це його призначили начальником окупаційного «Весёловского районного центра занятости».

Ще один ворожий поплічник – колишній поліцейський, який був звільнений з органів поліції через службову невідповідність, отримав 13 років позбавлення волі.

Тепер зловмисник працює командиром відділення патрульно-постової служби у незаконно створеному  «Веселовском отделении ГУ МВД в Запорожской области».

За матеріалами Служби безпеки суд визнав їх винними у колабораційній діяльності.

Заходи із документування злочинної діяльності здійснювались співробітниками  Управління СБУ в Запорізькій області за процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури.




Схожі новини: