Вишиванки на сцені і в залі: ансамбль «Запорожці» запросив шанувальників на «Зоряні зустрічі»

Переглядів: 257

17 травня 2024 23:45

Вишиванки на сцені і в залі: ансамбль «Запорожці» запросив шанувальників на «Зоряні зустрічі» фото

Концерт козацького академічного ансамблю пісні і танцю «Запорожці» з нагоди Міжнародного дня вишиванки — це вже гарна традиція Запорізької обласної філармонії.

Тому і не дивно, що в цей святковий день на концерт «Зоряні зустрічі» популярного творчого колективу багато глядачів прийшло у вишиванках.

У яскравій програмі органічно поєдналися народна пісня, сучасна музика та хореографія, які гідно віддзеркалили глибину українського національного мистецтва.

Окремою складовою кожного виступу стали яскраві костюми артистів, вишукані візерунки яких демонстрували різноманіття вишиванок. Приємно, що більшість глядачів також були одягнуті у вишиванки, тим самим підкреслюючи вшанування національних традицій та єдність українців.

Давні та сучасні мелодії пісень, які по новому зазвучали у різних вокально-хорових техніках, підкорили серця слухачів. Шедеври української вокальної культури бездоганно виконали солісти ансамблю Ольга Пацернюк, Дарина Шупранова, Катерина Слатвінська, Світлана Малюкова, Олена Гурко, Віталій Богданов, Сергій Пивоваров, Вячеслав Луценко та Віктор Храмов. Артисти хору співали і соло, і дуетом, і навіть квартетом.

Запальні танці в оригінальних постановках полонили щирими емоціями. Хвилю захоплення викликало сольне виконання танцю «Гопак» Олегом Ляшенком.

Свою майстерність у виконанні музичних творів сучасних українських композиторів продемонстрували солістка Вікторія Терещенко (бандура) та дует баяністів оркестру – заслужений артист України Олег Кугаєвський і Анатолій Козир.

Артистизмом та технікою виконання вразили юні артисти зразкового ансамблю танцю «Сузір’я» дитячої школи мистецтв №2 (керівник – Алла Димова).

Енергійний номер “На хуторі” у їхньому виконанні дуже сподобався глядачам, які підтримували юних танцівників бурхливими оплесками.

Ведуча Жанна Джунь додала концерту неповторного національного колориту.

Артисти козацького академічного ансамблю пісні і танцю «Запорожці» (художній керівник- головний хормейстер, заслужений артист України Сергій Черногор, музичний керівник, заслужений артист України Олег Кугаєвський, балетмейстер-постановник Олег Кравець)в черговий раз підкорили глядачів своєю щирістю та високим професіоналізмом, публіка після кожного виступу щиро дякувала талановитим митцям оплесками та вигуками «браво!».

І усі разом ми дякували титанам із Сил оборони України, які дають можливість «запорожцям» готувати яскраві програми, а глядачам — насолоджуватися нашими українськими піснями та танцями.

Джерело: Запорізька обласна філармонія




Схожі новини: