"Вишиванка – це частинка мого дому": у Запоріжжі переселенці з окупованих територій згадували те, що у них відібрав ворог

Переглядів: 230

16 травня 2024 19:05

Вишиванка – це частинка мого дому: у Запоріжжі  переселенці з окупованих територій згадували те, що у них відібрав ворог фото

«Моя вишиванка – це частинка мого дому, який у мене відібрали, але не змогли забрати мою гордість і любов до України, – зі сльозами на очах поділилася переселенка з Бердянська Марія Петрівна. 

Вона, як і інші переселенці з окупованих громад Запорізької області, прийшла на свято до Дня вишиванки у «Незламний хаб», яке організували представники благодійного фонду «Отамани». Там виступали фольклорні колективи – виконували традиційні українські пісні й танці. Не обійшлось і без конкурсу вишиванок та подарунків для наймолодших гостей свята. 

Такі заходи мають велике значення для дітей. Важливо, щоб наші діти змалечку знали свої традиції та пишалися своєю культурою, – зазначила молода мама Яна.

Учасники кажуть, що свято стало проявом незламності українців, що виїхали з окупованих територій. Вони прагнуть повернутися додому – у звільнені міста та села.

Для нас, батьків, дуже важливо бачити своїх дітей щасливими та гордими, а сьогодні вони саме такі. Вони знають, що ми повернемося додому, і наша вишиванка «засяє» ще яскравіше, – поділилась переселенка з Мелітополя Олена. 

Завітав на свято і заступник голови Запорізької облдержадміністрації Михайло Семікін. Він підкреслив, що у розпал запеклої боротьби з ворогом вишиванка стала потужним символом єдності та сили:

Вишиванка стала символом  підтримки наших захисників та оберегом для тих,  хто  боронить  нашу  землю  від  ворога. Військові,  волонтери,  медики – всі  вони  носять  вишиванки   як   символ   єднання  та  незламності нашого народу, – підсумував посадовець.

Джерело: сайт Запорізької ОДА




Схожі новини: