Тематикою обрали зелені свята: у Запоріжжі відбувся "Етнофест"

Переглядів: 213

16 травня 2024 17:32

Тематикою обрали зелені свята: у Запоріжжі відбувся Етнофест фото

Педагоги  й вихованці  11 закладів позашкільної освіти   взяли участь у міському фольклорному  святі “Етнофест”, яке відбулося в будинку дитячої та юнацької творчості одного з районів.

Як повідомляє сайт Запорізької міської ради,  захід приурочили о відзначення Дня вишиванки, яке припадає на 16 травня.

"Тематикою цьогорічного «Етнофесту» обрали зелені свята - вивчення традицій українського народу, адже вже за лічені дні Україна відзначатиме католицьку Трійцю. Так, у холі закладу розгорнули виставку хенд-мейд поробок, творчих робіт дітей і педагогів з усього міста, виконаних у різних техніках.

- Допомагаємо вихованцям позашкільних закладів міста Запоріжжя розкрити свої творчі здібності. Ми виокремили кілька напрямків -  художня самодіяльність, тобто художні колективи нам надали свої роботи. Це театральні колективи та декламування. Також погодилися взяти участь і хореографічні та музині колективи. – зазначила директорка закладу позашкільної освіти "Будинок дитячої та юнацької творчості" Ірина Чуприна.

Всі заклади позашкільної освіти, котрі долучилися  до участі у заході, підготували масштабну й різнопланову програму – кожен обрав той творчий напрямок, на котрому спеціалізується.

Кращих відзначили грамотами і призами. Цю місію поклали на запрошених членів журі, до складу якого ввійшли представники різних організацій -  ГО «Запорізький колорит», Запорізького обласного центру художньо-естетичної творчості учнівської молоді, однієї з міських музичних шкіл та інші.

Переможців обирали у кількох номінаціях: образотворче, декоративно-ужиткове мистецтво,  а також за театральним напрямом - фольклорні театральні колективи і декламування", - інформує міська рада.




Схожі новини: