Ремонти у розпалі: у Запоріжжі відновлюють 10 багатоповерхівок, пошкоджених внаслідок ракетних ударів

Переглядів: 172

15 травня 2024 12:25

Ремонти у розпалі: у Запоріжжі відновлюють 10 багатоповерхівок, пошкоджених внаслідок ракетних ударів фото

Внаслідок ворожих обстрілів у різних районах Запоріжжя отримали пошкодження 12 багатоповерхових житлових будинків.

Станом на сьогодні підрядники відновлюють 10 багатоповерхівок. Серед них – і п“ятиповерховий будинок по вул. Незалежної України, 80/Якова Новицького, 3.

З ходом відновлювальних робіт на цьому об’єкті, як повідомляє пресслужба ЗОДА, ознайомився голова Запорізької облдержадміністрації Іван Федоров.

- Тут триває капітальний ремонт. В будинку – 10 під'їздів, 5 поверхів та 150 квартир. Планується відремонтувати 59 пошкоджених квартир, – зазначив Іван Федоров.

"На об'єкті працює бригада з 40 будівельників. Вони вже облаштували монолітні сходи та площадки, звели цегляну кладку стін, змонтували плити перекриття.

- Загальна будівельна частина вже виконана майже на 90%. Залишилось встановити перекриття плитами та обладнати дах. Три квартири з ремонтами вже віддані мешканцям, 10 – знаходяться в різній ступіні готовності, в 20 – йдуть монтажні та оздоблювальні роботи, – зазначив радник заступника директора ТОВ “БК “Консул” Дмитро Тоболовський..

Проєкт передбачає повне відновлення двох зруйнованих під'їздів, ремонт покрівлі, квартир та сходових клітин, заміну інженерних мереж та благоустрій прилеглої території.

За словами Івана Федорова, проєктний термін капітального ремонту – до серпня 2025 року, але в планах – завершити роботи вже наприкінці 2024 року.

- Ми всі об’єднані однією метою – до кінця року завершити всі 10 об’єктів, на яких нині ведеться будівництво, – повідомив Іван Федоров.

Посадовець зазначив, що у обласної влади – амбітна мета: цьогоріч завершити реконструкцію і тих двох будинків, на яких роботи ще не розпочались.

- Плануємо в цьому ж році провести відновлення будинків на пр. Соборному, 44 та вул. Зестафонській, 8, у першому і другому під’їздах. Власники ж квартир у третьому та четвертому, які було повністю зруйновано, отримають сертифікати на придбання нового житла, – підсумував Федоров,  повідомляється на сайті Запорізької ОДА.

Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Запорізькій області є замовником робіт на шести об’єктах. Серед них - і будинок по вул. Незалежної України, 80/Якова Новицького, 3.

"В рамках проекту буде виконано: відновлення зруйнованого (будівництво) 2-го та 3-го під’їзду; влаштування покрівлі; ремонт квартир та сходових клітин; влаштування інженерних мереж водопостачання, водовідведення, опалення, газопостачання, електропостачання; утеплення фасаду; благоустрій території",  - розповів  начальник Служби відновлення та розвитку інфраструктури в Запорізькій області Олег Галич.

Роботи на пошкодженому внаслідок ракетного удару будинку  підрядник проводить поетапно. Зараз будівельні та ремонтні роботи проводяться на 1-5 під'їздах, з яких два, нагадаю, - зруйновані.  Потім підрядник приступить до  відновлювальних робіт у решті під'їздів.

«Продовжуємо роботи з капітального ремонту в шести багатоквартирних будинках, зруйнованих внаслідок російських обстрілів у Запоріжжі. Роботи з капітального ремонту багатоквартирних будинків проводимо за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії рф.

У всіх будинках продовжуємо організаційно-підготовчі роботи — купуємо матеріали та проводимо тимчасове підключення до мереж. Крім того, розв’язуємо питання тимчасового відселення мешканців та вивезення меблів із квартир», - зазначається на фейсбук-сторінці Служби відновлення та розвитку інфраструктури в Запорізькій області .

Що вже зроблено

  • У будинку по вул. Незалежної України, 67 завершили демонтажні роботи у квартирах, цегляне мурування стін та перегородок з 1-го по 4-ий поверх. Змонтували плити перекриття, сходові марші, майданчики та монолітний пояс 1,2,3-го поверхів. Готуємо монтаж плит перекриття 4-го поверху. Продовжуємо влаштування та скління балконів, сходових клітин та квартир.
  • По вул. Незалежної України, 80/Якова Новицького, 3 завершили цегляне мурування стін та монтаж плит перекриття 1,2,3,4-го поверхів. Влаштували сходові марші та майданчики 1,2,3-го поверхів. Муруємо стіни 5-го поверху та продовжуємо влаштування сходових маршів та майданчиків. Утеплюємо перекриття горища та ремонтуємо покрівлю. Влаштовуємо опалювальні, водопостачальні та каналізаційні мережі у квартирах. Встановлюємо балкони та вікна у квартирах та на сходових клітинах.
  • У будинку на вул. Миру, 14 виконали посилення несучих конструкцій 3,4-го під’їздів. Наразі утеплюємо фасад та влаштовуємо балкони. Влаштовуємо інженерні мережі у квартирах 3,4-го під’їздів.
  • По вул. Камʼяногірська, 6 в 1-му під’їзді завершили роботи з посилення несучих конструкцій. Закінчили демонтажні роботи та встановили вікна. Продовжуємо оздоблювальні та електромонтажні роботи у квартирах та влаштування перегородок. Відновлюємо балкони та вентиляційні канали на покрівлі. Розпочали роботи з утеплення фасаду.
  • На вул. Запорізька, 2А розібрали технічне підпілля 1-го під’їзду та старий утеплювач горища 2-го під’їзду. Тимчасово винесли мережі водопостачання та розібрали конструкції з 1-го по 9-й поверх. Розпочали влаштування стін техпідпілля.
  • У будинку по вул. Запорізька, 2Б, проводимо посилення несучих конструкцій стін та перекриттів 4-го під’їзду. Виконуємо оздоблювальні та електромонтажні роботи в квартирах. Продовжуємо встановлення вікон у квартирах.

(За повідомленням пресслужби Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Запорізькій області)

По суті

Отримають кошти за пошкоджене житло

Ще 9 запоріжців, чиє житло було знищено під час ворожих обстрілів, отримають допомогу від міста.

Відбулось чергове засідання міської комісії з розгляду питань надання компенсації за знищені об’єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації проти України.

Загалом у Запоріжжі з початку роботи комісії на її розгляд надійшло 95 заяв. З них – 72 заяви вже розглянуто, а 23 були в обробці.

На черговому засіданні комісії було розглянуто ще 10 заяв про надання компенсації за знищені об’єкти нерухомого майна. За результатами розгляду щодо 9 з них було прийняте рішення про надання заявникам компенсації шляхом видачі житлових сертифікатів.

Фото: Запорізька ОДА  і Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Запорізькій області




Схожі новини: