Бізнесу відключатимуть світло протягом доби, а населенню — можливо, ввечері — Міненерго

Переглядів: 225

15 травня 2024 14:45

Бізнесу відключатимуть світло протягом доби, а населенню — можливо, ввечері — Міненерго фото

Українців попереджають про ймовірні аварійні відключення світла у вечірні години

Через дефіцит електроенергії, обмеження потужності для промисловості застосовуватимуться впродовж доби.
Для споживачів аварійні відключення можливі у вечірні години. Про це інформує пресслужба Міненерго.

У середу, 15 травня, на запит України вже здійснювалося аварійне постачання електроенергії з Польщі, Румунії та Словаччини. Залучення аварійної допомоги передбачається і впродовж доби.

"Сьогодні обмеження потужності для промисловості застосовуватимуться впродовж доби... Сьогодні зранку через дефіцит застосовувалися аварійні відключення. У вечірні години також можлива нестача електроенергії", – повідомили в Міненерго.

Минулої доби потреби споживачів покривалися власною генерацією, комерційним імпортом та аварійною допомогою з енергосистем Польщі, Румунії та Словаччини.

З 16:00 до 07:00 в усіх регіонах, крім Херсонської області, застосовувалися обмеження промислових споживачів. 

Ввечері 14 травня в усіх регіонах України було запроваджено аварійні відключення світла. Причина – значний дефіцит потужностей в енергосистемі після російських атак, а також зростання споживання електроенергії через похолодання.

Зранку 15 травня у Києві тривали екстрені відключення електроенергії на тлі її дефіциту. Згодом у ДТЕК повідомили про скасування відключень для столиці, Київської, Одеської, Дніпропетровської та Донецької областей.

Джерело: Ліга




Схожі новини: