Силовики почали розганяти протестувальників у Грузії

Переглядів: 155

14 травня 2024 22:15

Силовики почали розганяти протестувальників у Грузії фото

У Грузії вийшли на мітинг противники остаточно ухваленого закону про "іноагентів"

Зазначається, що в центрі Тбілісі продовжується масовий мітинг проти закону про "іноагентів". До місця акції протесту стягнули додаткові колони силовиків та водомети.

Силовики закликають жителів Грузії розійтися та припинити протест, інакше проти них застосують силу, повідомили журналісти.

Водночас, як зауважили у виданні, правоохоронці вже здійснили кілька спроб розігнати мітинг із використанням силових методів.

За інформацією проєкту Радіо Свобода "Ехо Кавказу", для розгону протестувальників силовики також застосовували газові балончики. Точна кількість затриманих людей наразі невідома. 

Натомість у грузинському Міністерстві внутрішніх справ стверджують, що мітинг біля парламенту вийшов за межі норм, встановлених законом про збори та демонстрації, й набув насильницького характеру.

"Попри численні звернення правоохоронців, учасники акції не підкоряються законним вимогам поліції. З метою відновлення громадського порядку співробітники МВС застосували передбачені законодавством спеціальні засоби", – йдеться у повідомленні грузинського відомства. 

Омбудсмен Грузії Леван Іоселіані закликав силовиків не використовувати спецзаходи проти мирних протестувальників та надати їм право на зібрання, гарантоване конституцією держави. 




Схожі новини: