ДБР затримало колишніх керівників колонії, відомої тортурами

Переглядів: 536

10 червня 2023 09:50

ДБР затримало колишніх керівників колонії, відомої тортурами фото
Керівництво колонії у Бердянську катувало людей заради грошей

Колишні начальник та його перший заступник "Бердянська виправна колонія (№ 77)", відомої знущаннями з засуджених, підуть під суд. Не мине покарання і решту організованої групи, що катувала людей заради заробітку. 

Слідчі встановили, що всі засуджені у колонії на 14 діб потрапляли до карантину, де їх щоденно били й катували. Наприклад, заставляли стояти кілька годин поспіль, присідати по 500 разів, робили так звану "черепаху" (завдавали удару кулаком в область хребців шиї, від чого людина на мить втрачала координацію чи свідомість), або "ластівку" (болісно викручували руки за спиною), заганяли голки під нігті. 

"У перерві між катуванням потерпілим пропонувалося зателефонувати своїм рідним і попросити скинути на окремо визначену картку гроші, суми яких коливалися від 1 до 100 тисяч гривень, в залежності від матеріального становища родичів. Якщо за цей час людина не погоджувалась, катування продовжувались поки ув'язнений не зламається. Не витримуючи щоденних катувань, потерпілі та їх рідні змушені були виконувати вимоги катів та скидати кошти. Гроші з "підставних карток" знімались і передавались готівкою керівникам злочинної організації", - повідомляють в ДБР

Що цікаво, як тільки почалось розслідування пара керівників звільнилась і виїхала з Бердянська. Колишній перший заступник начальника навіть влаштувався до міжрегіонального управління Департаменту з питань виконання покарань, в його компетенції було проведення перевірок дотримання прав засуджених і у Бердянській колонії. Тож зрозуміло, що тортури там продовжувалися. А з захопленням міста росіянами з виправного закладу і зовсім зробили катівню, де знущались з українців. 

Наразі доведено факти тортур 30 осіб. Причетними до них було ще п'ять працівників колонії, яким було повідомлено підозру раніше. А зараз ДБР затримало екскерівника та його першого заступника, їм загрожує тюремне ув'язнення. 




Схожі новини: