Бурят-танкист "обороняв" Мелітополь і отримав портрет на сітілайтах

Переглядів: 631

8 червня 2023 10:24

Бурят-танкист обороняв Мелітополь і отримав портрет на сітілайтах фото
Танкиста з Бурятії на псевдо "Борис" нагородили за "оборону" Мелітополя

На росії влада роздає ордени та робить героями військових, дотичних до захоплення Мелітополя. Серед них танкіст з Бурятії на псевдо "Борис". 

Новину про те, що біля ВДНГ у москві на сітілайтах повісили портрет так званого "бойового бурята" Баясхала Чимитциренова, який воює на стороні росії проти України у Мелітополі, і не помітили би, якби не один нюанс. Міноборони рф повідомила, що цей військовий відзначився в боях "за оборону Мелітополя", нібито знищивши українську піхоту і техніку. 

Насправді про оборону не могло йти мови, бо Мелітополь - українське місто. Таким було на 24 лютого 2022 року, таким є і зараз. А російська армія захопила наше місто, розв'язавши повномасштабну війну. Тож ворожа армія напала та окупувала Мелітополь, а цей бурят і решта військових рф - звичайні злочинці, які вбивають мирне населення і нищать інфраструктуру України.

До речі, мем про "бойових бурятів путіна" родом з 2015 року, коли під виглядом донецьких ополченців на Донбас поїхали не тільки псковські десантники, а й бурятські танкісти. І якщо перші ще якось могли видавати себе за місцевих шахтарів, то для других це було неможливим. З початком повномасштабної війни на росії також активно долучали до лав армії представників малих народів, в тому числі бурятів. 

 




Схожі новини: