5 продуктів, яких варто виключити з раціону після 30

Переглядів: 1475

27 грудня 2022 06:17

5 продуктів, яких варто виключити з раціону після 30 фото

Ще праотець медицини Гіппократ казав: "Ми є те, що ми їмо".

Тільки сьогодні, маючи достатню кількість наукової інформації, ми можемо цілком усвідомити, наскільки правдивими були його слова.

Принципи нашого харчування відіграють визначальну роль регуляції обміну речовин, функціонуванні всіх органів прокуратури та систем, соціальній та схильності до виникнення тих чи інших захворювань.

У зв'язку з цим фраза "Здоров'я потрібно берегти змолоду" набуває особливої ​​актуальності. Деякі продукти харчування мають здатність значно прискорювати процес старіння. Давайте дізнаємось, які 5 продуктів рекомендується виключити зі свого раціону. 1. Білий хліб

Всі продукти, які виробляються з білого рафінованого борошна, негативно впливають на наш організм. Білий хліб містить велику кількість вуглеводів у своєму складі і володіє дуже високим глікемічним індексом, який можна порівняти з чистим цукром.

Встановлено, що гіперглікемія порушує продукцію колагену – основного білка нашої шкіри. Якщо ви дуже любите хліб, постарайтеся купувати продукт, який виготовляється із цільного зерна. 2. Спиртні напої Всі ми знаємо про негативний вплив алкоголю на печінку та центральну нервову систему. Також спиртні напої можуть погіршувати якість нічного сну, що, своєю чергою, сприяє передчасному старінню та набору ваги.

Алкоголь зневоднює шкірні покриви, через що страждають їхні еластичні властивості. Намагайтеся знайти здорову з дієтичної точки зору заміну алкоголю: це можуть бути фруктові соки або смузі. 3. Чіпси Можна подумати, що чіпси – це ідеальний варіант для перекушування, оскільки вони смачні та швидко забезпечують відчуття насичення. Насправді виявляється, що чіпси містять масу шкідливих речовин, які погіршують стан шкіри. Крім цього, вони багаті на сіллю. Одутлість обличчя, мішки під очима, набряклість - все це наслідки високого вмісту хлориду натрію в раціоні. Всесвітня організація охорони здоров'я рекомендує обмежити споживання кухонної солі до 5 г на добу. 4. Пончики

Любите пончики? Якщо ви цінуєте своє здоров'я і хочете продовжити молодість, вам слід від них відмовитися. У пончиках міститься безліч рафінованих жирів, які сприяють виникненню зморшок і погіршують стан шкіри.

А швидкі вуглеводи, удосталь присутні у складі даного продукту, викликають сплески інсуліну в крові та збільшують ймовірність виникнення хронічних метаболічних захворювань. 5. Маргарин Найчастіше маргарин у великій кількості містить так звані трансжири, які утворюються в процесі термічної обробки олії.

Незалежні наукові дослідження підтверджують пряму кореляцію між споживанням трансжирів та виникненням ішемічної хвороби серця, онкологічних захворювань, хвороби Альцгеймера та інших тяжких патологій. Також ці сполуки погіршують здатність шкіри протистояти дії ультрафіолетового випромінювання.




Схожі новини: