Отримання посвідки на тимчасове проживання: інформація на порталі Гід з державних послуг

Переглядів: 558

27 вересня 2021 15:46

Отримання посвідки на тимчасове проживання: інформація на порталі Гід з державних послуг фото

Багатофункціональний онлайн ресурс Гід з державних послуг – це корисний портал для користувачів, що звертаються за отриманням інформації про державні та інші публічні послуги. На сайті можна миттєво отримати необхідну інформацію з різних питань, ознайомитися з переліком документів, щоб підготувати їх вчасно. Попитом відвідувачів віртуального ресурсу користується така послуга, як запит на посвідку на тимчасове проживання для іноземців та осіб без громадянства України. Звертаючись у сервіс, людина не витрачає час на візити до різних служб та інстанцій.

Особливості отримання послуги

На сайті Гід з державних послуг означена послуга має ідентифікатор за номером 00929. Скористатися можливістю отримання документу можуть фізичні особи, що підпадають під статус іноземців чи осіб без громадянства, а також їхні законні представники. Надається тимчасова посвідка на проживання на території України згідно з рішенням територіального підрозділу Державної міграційної служби про оформлення та видачу.

Особливості отримання послуги:

● подання заяви здійснюється особисто або через законного представника;

● посвідки оформлюють територіальні органи та підрозділи ДМС, Центр надання адміністративних послуг або державне підприємство «Документ»;

● термін надання послуги з отримання посвідки про тимчасове проживання складає 15 днів.

Документ є офіційним й засвідчує законність перебування особи в Україні. Після отримання посвідки замовник повинен зареєструвати в належному порядку своє місце проживання протягом 30 днів з моменту зняття з реєстрації на попередньому місці проживання.

Вартість послуги та потрібні документи

Надання посвідки є платною послугою. Її вартість складає 915 грн, що формуються з розміру державного мита, адміністративного збору та ціни бланку. Щоб направити замовлення на отримання посвідки, потрібно підготувати наступний перелік документів:

● заява-анкета, для складання якої залучають засоби Єдиного державного демографічного реєстру;

● якщо запит подає законний представник особи, потрібне посвідчення його особистості;

● оригінал та копія полісу медичного страхування, що не втратив дії;

● квитанція про сплату адміністративного збору;

● переклад сторінки паспорту іноземного громадянина чи документу особи без громадянства;

● підтвердження повноважень законного представника;

● паспорт іноземця або посвідчення особи без громадянства з візою типу D.

Результатом надання адміністративної послуги є оформлення посвідки на тимчасове проживання чи відмова у наданні такого документу. Підставами для відмови може бути неповний перелік документів, зіпсований паспорт, відсутність квитанції про сплату збору та інші умови.

*




Схожі новини: