Нові правила нарахування субсидій: в УСЗН пояснили, кому з мелітопольців необхідно подати нові документи

Переглядів: 1080

22 травня 2021 17:28

Нові правила нарахування субсидій: в УСЗН пояснили, кому з мелітопольців необхідно подати нові документи фото
Наново подавати документи для призначення субсидії потрібно не всім

В Україні знову будуть змінені правила нарахування субсидій. Про це повідомила міністр соціальної політики Марина Лазебна на засіданні уряду 19 травня. На щастя, цього разу зміни покликані спростити життя українцям.

Відповідна постанова ще на стадії обговорення, та не була прийнята. Але вже зараз відомо, що не всім мешканцям Мелітополя доведеться наново звертатися до відділів управління соціального захисту та повторно подавати комплекти документів для призначення субсидії.

Начальник мелітопольського УСЗН Ірина Донець під час засідання виконкому розповіла, кому необхідно звернутися до УСЗН обов’язково. Це стосується лише трьох категорій містян:

мелітопольців, яким допомога надавалася у грошовій безготівковій формі - необхідно отримати дані для виплати коштів у готівковій формі, яка буде єдино можливою з травня 2021 року. Таких у Мелітополі 986 громадян;

тих, кому субсидія була призначена за фактичним місцем проживання  (орендарі житлових приміщень, внутрішньо переміщені особи)  - необхідно підтвердити місце фактичного проживання;

тих, кому виплати були призначені без урахування окремих осіб з числа зареєстрованих у житловому приміщенні, які не проживають за місцем реєстрації - необхідно актуалізувати відомості щодо цих осіб.

Ці категорії мелітопольців можуть без поспіху прийти на прийом у найближче відділення обслуговування громадян УСЗН чи адмінцентр. У зв’язку з карантином попередній запис обов’язковий.

Іншим категоріям містян, якщо їх майновий стан та життєві обставини не змінилися і вони підпадають під нові критерії призначення субсидії, повторно подавати документи не потрібно. Їм субсидія буде призначена автоматично.

Нагадаємо, нова постанова також передбачає низку послаблень по відношенню до майнового стану майбутніх субсидіянтів.

Так, передбачено, що відповідно до нових правил, для нарахування субсидії не будуть враховувати доходи від розміщення депозитів, оскільки банківські установи подають звіт до ДФС загальною сумою, і наразі відсутня персоніфікована інформація про доходи фізичних осіб від розміщення депозитів. Окрім того, буде збільшено до 100 тис. грн суму коштів на депозитному рахунку. А вже перевищення цієї суми позбавляє мелітопольців права на отримання житлової субсидії (раніше мова йшла про 56 750 грн). Не будуть враховані також  житлові приміщення, які перебувають у спільній, частковій або сумісній власності (переважно це приватизація житла), а також ті, які знаходяться в сільській місцевості.



Имя:
Ваш комментарий:

Схожі новини: