Украинец в третий раз заболел коронавирусом - врачи говорят о серьезной опасности

Переглядів: 585

30 липня 2020 09:21

Украинец в третий раз заболел коронавирусом - врачи говорят о серьезной опасности фото

 Житель Тернопольской области, дважды переболевший коронавирусом, снова заразился COVID-19.

Об этом в видео, опубликованном на Facebook-странице Тернопольской ОГА, сообщил начальник управления здравоохранения Тернопольской облгосадминистрации Владимир Богайчук.

“По состоянию на сегодня наблюдаем ухудшение ситуации с заболеваемостью COVID-19 в Тернопольской области. Продолжают болеть 1075 человек, из них 144 находятся на стационарном лечении, из которых 15 — на кислородной маске, 17 — на кислородном концентраторе. Около 30 больных в тяжелом состоянии. Это связано с тем, что люди не до конца понимают сложность ситуации с заболеваемостью, которая и возникает из-за несоблюдения именно карантинных мероприятий”, — отметил он.

Чиновник добавил, что наблюдается повышенная агрессивность вируса в определенных регионах. В частности, в Монастырском районе области почти все больные находятся в тяжелом состоянии.

Показатель летальности от COVID-19 в Тернопольской области один из самых низких — 1,4%, при том, что в целом по Украине он составляет 2,4%.

“В области зарегистрировано несколько повторных случаев заболевания COVID-19. Есть больной, заболевший уже в третий раз. Мы должны понимать, что даже переболев коронавирусной инфекцией, это не защищает нас от повторного заболевания”, — констатировал Богайчук.

 

. Таке рішення прийняли під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. За останній тиждень найбільше випадків COVID-19 зареєстровано серед жителів Бережанського, Збаразького, Монастириського, Чортківського, Тернопільського районів та м. Тернопіль. Голова Тернопільської облдержадміністрації Володимир Труш акцентував на важливості дотримання протиепідемічних заходів, зокрема режиму носіння захисних масок й соціальної дистанції. Важливо, щоб усі жителі області дотримувалися карантинних заходів, які чітко прописані й збалансовані. Це допоможе уникнути масових спалахів захворювання на COVID-19 й убезпечить населення від інфікування, - зазначив Володимир Труш. Очільник області наголосив на важливості дотримання усіх санітарних й протиепідемічних норм у громадському транспорті, закладах харчування, обєктах торгівлі, а також на ринках. Через погіршення ситуації із захворюваністю на COVID-19 ще зарано послаблювати карантинні заходи. 31 липня відбудеться вручення документів про загальну середню освіту випускникам навчальних закладів з дотриманням усіх протиепідемічних норм, - підкреслив Володимир Труш. За словами начальника управління охорони здоровя Тернопільської облдержадміністрації Володимира Богайчука, завантаженість ліжок хворими на COVID-19 у медзакладах першої хвилі становить 26,7%. Станом на сьогодні спостерігаємо погіршення ситуації із захворюваністю на COVID-19 у Тернопільській області. Продовжують хворіти 1075 осіб, з них 144 перебувають на стаціонарному лікуванні, з яких 15 на кисневій масці, 17 на кисневому концентраторі. Близько 30 хворих у важкому стані. Це повязано з тим, що люди не до кінця розуміють складність ситуації із захворюваністю, яка і виникає через недотримання саме карантинних заходів, - зазначив Володимир Богайчук. Також він наголосив, що спостерігається агресивність вірусу у певних регіонах. Зокрема, у Монастириському районі майже усі хворі перебувають у важкому стані. Показник летальності від COVID-19 у Тернопільський області один з найнижчих 1,4%, в Україні 2,4%. В області зареєстровано декілька повторних випадків захворювання на COVID-19. Є хворий, який захворів уже втретє. Ми повинні розуміти, що, навіть, перехворівши коронавірусною інфекцією, це не убезпечує нас від повторного захворювання, - підкреслив Володимир Богайчук. Слідкуйте за нашими новинами на інших майданчиках: #Сайт - http://www.oda.te.gov.ua/ #Телеграм - https://t.me/ternopil_ODA #Іnstagram - https://cutt.ly/sp9Gp7Q Голова Тернопільської ОДА Володимир Труш

Gepostet von Тернопільська обласна державна адміністрація am Mittwoch, 29. Juli 2020

Источник: apostrophe.ua



Имя:
Ваш комментарий:

Схожі новини: