Сьогодні Мелітополь прощається з воїном УПА

Переглядів: 1499

26 листопада 2017 11:20

Сьогодні Мелітополь прощається з воїном УПА фото

Сьогодні в Мелітополі відбувається прощання з воїном Української Повстанської Армії Яремою Антоновичем Жуковським.

Людини, що була одним з засновникыв Народного Руху  на Мелітопольщині, не стало 24 листопада.

Голова Мелітопольської міської організації Народного Руху України Сергій Шиян розповів редакції "МВ" біографію Яреми Антоновича.

- Народився Ярема Антонович Жуковський у 1925 році в Тернопільській області. Активний учасник національно-визвольного руху 1940-1950 рр минулого століття. За свої політичні переконання  був засуджений на 25 років і засланий в Комі АРСР, реабілітований в 1956 році.

Наприкінці 80-х включився в  боротьбу за відродження укрїнської держави. Був одним з ініціаторів  створення в Мелітополі НРУ, "Товариства «Просвіта», братства  політв’язнів ОУН УПА. Серед своїх пріоритетів  Ярема Жуковський бачив відродження української церкви і надання їй статусу помісної. 

За його участі було відкрито храми Петра і Павла, Андрія Первозванного, Кирила і Мефодія.

За активну життєву позицію Ярема Антонович нагороджений відзнакою Руху «За заслуги перед українським народом», медаллю «60 років УПА».

Надією і опорою Яреми Антоновича завжди була дружина Галина, з якою вони виховали двох доньок і трьох онуків, - розвопідає Сергій Шиян. І згадує, що донька, пані Оксана, розповідала, що батько, мабуть відчуваючи, що вже недовго йому залишилося жити, казав: передай  друзям, щоб жили в злагоді і порозумінні, продовжили нашу справу, щоб Україна була понад усе. Щоб вони жили з Богом у серці, а я буду просити Бога за них.

Учасники НРУ, та вся патріотична спільнота Мелітополя виражає глибоке співчуття родині Яреми Антоновича. Сумуємо разом з вами.




Схожі новини: