В окопах не до співів: артист Запорізької філармонії розповів колегам про життя на війні

Переглядів: 346

16 травня 2024 23:00

В окопах не до співів: артист Запорізької філармонії розповів колегам про життя на війні фото

З початку повномасштабного вторгнення п’ятеро митців Запорізької обласної філармонії пішли до лав Збройних Сил України.

Колектив чим може допомагає своїм колегам, які стали на захист країни. Долучитися до благородної справи можуть і глядачі — у холі стоїть спеціальна скринька для донатів, а перед початком мистецького заходу диктор оголошує про збір коштів працівникам філармонії.

Серед тих, хто захищає нашу землю ще з 2022 року - соліст Богдан Хижняк.

«Його дружина Юлія, в минулому артистка балету академічного ансамблю пісні і танцю «Запорожці», під час війни стала волонтеркою і допомагає чоловікові збирати донати для потреб армії. Наразі, перебуваючи у відпустці, Богдан разом з дружиною завітав до філармонії та зустрівся з керівництвом і колективом.

Колеги тепло зустріли Богдана і Юлію, обговорили ситуацію на фронті, подякували за мужність й відвагу воїну і побажали йому найскорішого повернення та Перемоги.

Боєць Хижняк подякував всьому колективу на чолі з заслуженим працівником культури України Іриною Конаревою за постійну всебічну допомогу, продуктові набори та донати, які так необхідні захисникам.

Богдан з цікавістю роздивлявся нові стенди з фото, які розповідають про творчість та волонтерську діяльність філармонійної родини під час війни, розпитував про нові концертні програми та творчі досягнення.

Артист-воїн зізнався, що в окопах йому не до співів, але щойно закінчиться війна, він повернеться до улюбленої професії і буде дарувати людям мистецьку насолоду.

Керівник філармонії Ірина Конарева передала захисникові засоби гігієни для побратимів та чергову фінансову допомогу від колективу та глядачів, наказала берегти себе і висловила надію на довгоочікуваний мир», - інформує сайт філармонії.

До речі, сьогодні, у Всесвітній день вишиванки, у Богдана Хижняка - день народження.  За дорученням  колективу артиста-вокаліста привітала  в.о. генерального директора, заслужений працівник культури України Ірина Конарева:

"Дорогий Богдане!

Ви – невід’ємна частина нашої великої творчої родини, наша гордість, а нині – відважний захисник України. Ваша сміливість, відданість та мужність заслуговують на найбільшу подяку і визнання. Ціною власного здоров’я та життя Ви виборюєте незалежність нашої держави, надаєте нам можливість працювати та дарувати мистецьку насолоду людям.

Високо цінуємо Ваш професіоналізм, талант, жертовність та героїзм. З нетерпінням чекаємо на повернення і участь у яскравих мистецьких проєктах.

Щиро бажаємо Вам козацького здоров’я, вірних друзів, сили та віри у кожному бою і Божого захисту. Хай кожна зірка на небі веде Вас до миру та повернення додому.

Чекаємо з Перемогою!"

В тему

Зараз Богдан Хижняк на своїй сторінці у соцмережі оголосив про наступну потребу свого підрозділу - це ланцюги від бензопили, велосипеда або авто для виготовлення шрапнелі, щоб далі знищувати ворога. Долучайтеся!

Донати  можна відправити:

на банку Монобанка  за посиланням 

на номер картки   5375411210288507

Або кинути в спеціальну скриньку перед початком мистецького заходу.


 




Схожі новини: