Українські хіти у “Маленькому Нью-Йорку”: у Запоріжжі з’явилося арт-кафе з театром

Переглядів: 171

15 травня 2024 23:45

Українські хіти у “Маленькому Нью-Йорку”: у Запоріжжі з’явилося арт-кафе з театром фото

Цієї весни біля міні-парку на вулиці Шкільній розпочало роботу арт-кафе, у якому музично-театралізовані вечори проводить театр Performance.

Як розповів засновник театру, актор, режисер і продюсер Геннадій Широченко, 17 травня у арт-кафе проводитиметься музичний вечір до Дня вишиванки "Українські хіти".

Естрадні, народні та сучасні українські пісні прозвучать у виконанні професійних та талановитих артистів Запорізької обласної філармонії Юлії Якси, Юлія Гаврилова та Катерини Слатвінської. Тих, хто буде в вишиванці, чекає сюрприз від ведучого Геннадія Широченка.

За першою вищою освітою Геннадій Широченко - актор, він закінчив Запорізький національний університет (кафедра акторської майстерності). Багато років пропрацював актором у Запорізькому театрі юного глядача. Здобув і другу вищу освіту — вчився у Київському інституті театрального мистецтва імені Карпенко-Карого, має диплом режисера драматичного театру.

Геннадій ставив вистави у рідному театрі, у театрі-лабораторії “VIE”, інших культурно-мистецьких закладах Запоріжжя.

- А потім почав робити власні проєкти, - розповідає Геннадій. - З’явилася Студія театрального мистецтва Performance.  Чому студія? Тому що ми постійно розвиваємось і навчаємось. Але працюють у нас професійні актори! Робимо не лише театральні проєкти, а й концертні та шоу-програми.

Як на мене, маючи у складі таких професійних яскравих співачок як Юлія Якса та Катерина Слатвінська, які вже багато років виступають на сцені, гріх було б не робити концертні програми.

Прекрасний голос і у Юлія Гаврилова, який є артистом розмовного жанру у філармонії, працює на концертах ведучим, а в минулому році як вокаліст дебютував на сцені філармонії у дуеті з Юлією Яксою на її сольному концерті. Дебют виявився, як і можна було сподіватися, дуже вдалим і зараз час від часу Юлій бере участь у різних філармонійних концертах. Як виявляється, тепер послухати його також можна на мистецьких заходах у арт-кафе “Маленький Нью-Йорк”.

До останнього часу у Студії театрального мистецтва не було власної сценічної площадки — вони репетирували у ПК “Титан”, куди їх пустили друзі з муніципального театру “Дім актора”, виступали в укритті на Перемоги та Незламному хабі, просторі “Respect” тощо.

- А зараз ми потоваришували з арт-кафе “Маленький Нью-Йорк”, де проходять наші вистави і концерти, - продовжує продюсер. - Оскільки у нас з’явилася своя база, то вже можемо називати себе “театр Performance”. У березні-квітні тут робили такі “точкові” заходи, але зараз плануємо проводити їх на постійній основі — по вихідним. 17 травня зробимо концерт українських хітів, в суботу, 18 травня, покажемо виставу “Кохання по-французьки”, яку вже грали.

Плануємо прем’єри вистав — хочемо взяти твори Франка, Шекспіра, “Одруження” Гоголя ...

Планів дуже багато! Хочемо, щоб у нас був і малий театр, і малий мюзік-хол. Плануємо співпрацювати з музикантами, які хотіли б грати для невеличкої аудиторії. У залі арт-кафе комфортно може розміститися до 35 глядачів. 40 — це вже аншлаг!

...Назва арт-кафе “Маленький Нью-Йорк” запоріжцям старшого покоління відразу, звичайно, нагадає про легендарне кафе на центральному проспекті “Маленький Париж”, де у 70-80-і роки минулого століття збиралася місцева богема - музиканти, актори, художники, літератори, журналісти. Зараз від нього не лишилося і сліду — 6 жовтня 2022 року рашистська ракета зруйнувала історичний будинок на проспекті Соборному, 151, поцілив у частину, де колись знаходилося кафе.

Можливо “Маленький Нью-Йорк” стане місцем зустрічі нинішньої запорізької богеми — акторів, художників, музикантів?

Афіша

17 травня о 18:30 - музично-театралізований вечір «Українські Хіти» (До дня вишиванки!). В програмі українські хіти різних часів і стилів, від народних до сучасних естрадних: «Я вільна», «Журавлі» (гурту Хард кіс), «Черемшина», «Намалюю», «Така як ти», «Україна це ти» та інші. Дрес-код: український, вітається сюрпризами від ведучого.

18 травня о 18:00 — театральна комедія “Кохання по-французьки”. Театр пригощає французьким ігристим вином і смаколиками. Дрес-код: вечірній.

Вартість квитків — 250 грн.




Схожі новини: