Блінкен розкрив деталі майбутньої безпекової угоди між США та Україною

Переглядів: 156

15 травня 2024 11:00

Блінкен розкрив деталі майбутньої безпекової угоди між США та Україною фото

Угода допоможе прискорити зусилля з розбудови українського ВПК, зазначив держсекретар США

США планують укласти з Україною угоду у сфері безпеки терміном на 10 років, яка буде спрямована на підтримку української оборони та зміцнення військово-промислового комплексу. Про це повідомив державний секретар США Ентоні Блінкен під час виступу в Київському політехнічному інституті імені Ігоря Сікорського.

"Згідно з нашою десятирічною угодою, США підтримуватимуть оборону й безпеку України в низці вкрай важливих сфер – від авіації до протиповітряної оборони, від дронів до розмінування", – сказав Блінкен.

Держсекретар зазначив, що якщо на Україну хто-небудь нападе, то Вашингтон "негайно" співпрацюватиме з Києвом на найвищому рівні, щоб узгодити, як країна зможе відбити загрозу.

Також Блінкен заявив, що безпекова угода між Україною та США допоможе прискорити зусилля з розбудови українського військово-промислового комплексу, що дозволить їй у довгостроковій перспективі виробляти свої боєприпаси та артилерію.

"Ресурси України мають величезне значення для успіху на полі бою. Україна виробляє нові різновиди дронів, які успішно уникають виявлення. І це якраз те, що живить розвиток української оборонної промисловості, де працюють тисячі талановитих людей. Зараз питання в тому, щоб розширити це виробництво, не втративши духу інновацій і експериментів", – наголосив політик.

28 квітня Зеленський заявив, що безпекова угода України зі США має бути найсильнішою з-поміж вже укладених ідентичних договорів з іншими союзниками.

7 травня Офіс президента повідомив, що робота над безпековою угодою між Україною та США може бути завершена у травні.

Джерело: Ліга




Схожі новини: