Заборону продовжили: у Запоріжжі відпочивати на пляжах не можна, але їх все одно готують до сезону

Переглядів: 136

21 травня 2024 09:12

Заборону продовжили: у Запоріжжі відпочивати на пляжах не можна, але їх все одно готують до сезону фото

Запорізькі комунальники впорядковували офіційні міські пляжі – Центральний, Правобережний і Заводський

Про це повідомляє сайт Запорізької міської ради.

«Це звична робота, яка проводиться щороку напередодні 1 червня – початку сезону відпочинку.

Проте цього року знову діють певні заборони. Відповідно до Указу Президента України від 06.05.2024 р. строк дії воєнного стану в Україні продовжується до 12 серпня 2024 р. Керуючись цим Указом, днями відбулось позачергове засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій м. Запоріжжя, яка постановила - масовий відпочинок людей на водних об’єктах на період дії воєнного стану заборонений.

Незважаючи на обмеження, пляжі і зони відпочинку мають бути чистими і доглянутими. Працівники комунального підприємства «Титан» впродовж минулого тижня щодня виконували цілий ряд робіт - фарбували малі архітектурні форми, обрізали сухе гілля і кронували кущі у зонах відпочинку, видаляли поросль і очищали пісок на пляжах.

- Сьогодні проводяться роботи на Центральному пляжі. На відкритому просторі працює трактор Карраро з навісним піскопросіювачем, там, де не пройде велика техніка, застосовуємо піскопросіювальну машину Кавалуччіо. Завдяки цій техніці вивільняємо робочі руки для інших завдань з прибирання пляжів, - розповіла начальниця виробничого відділу КП «Титан» Ольга Сліпченко.

Коли після підриву окупантами Каховської ГЕС відступив Дніпро, площа запорізьких пляжів мимоволі збільшилася. Наприклад, до катастрофи піщаний масив Центрального пляжу становив 9 гектарів, наразі – майже 14 га», - інформує пресслужба міської ради.




Схожі новини: