Організатори "Євробачення" вперше пояснили, чому насправді дискваліфікували представника Нідерландів

Переглядів: 182

16 травня 2024 13:45

Організатори Євробачення вперше пояснили, чому насправді дискваліфікували представника Нідерландів фото

За словами оргкомітету конкурсу, версія нідерландського мовника нібито не відповідає дійсності.

Організатори "Євробачення-2024" назвали причину, чому насправді дискваліфікували представника Нідерландів, співака Йоста Кляйна.

У EBU заявили, що версія нідерландського мовника нібито не зовсім відповідає дійсності. Зокрема, вони раніше заявляли, що Йост зробив "погрозливий жест" в бік камери, коли операторка знімала його без згоди.

Однак організатори конкурсу зазначають, про що пише The Guardian, представник Нідерландів нібито саме порушив правила "Євробачення", що можуть підтвердити свідки. Як заявляють в EBU, дії артиста загрожували безпеці персоналу та знімальної групи.

"Поведінка Йоста була явним порушенням правил конкурсу, які спрямовані на забезпечення безпечного робочого середовища для всього персоналу та захисту знімальної команди", — йдеться в заяві EBU.

Організатори "Євробачення" додали, що не мають доступу до судового процесу. Тим не менш, враховуючи інцидент та те, що справу мають передати на розгляд прокурору, було вирішено, що Кляйн не повинен брати участь у грандфіналі.

"Ми не маємо доступу до судового процесу, але, враховуючи обставини того, що сталося, і той факт, що незабаром поліцейська справа буде передана прокурору, було б недоречно, щоб Йост брав участь у фіналі", - зазначили в EBU.

Нагадаємо, представник Нідерландів пройшов до фіналу "Євробачення". Однак, у день проведення конкурсу його неочікувано дискваліфікували. Відомо, що стався неприємний інцидент за його участі та однієї з операторок знімальної команди.

Джерело: ТСН




Схожі новини: