Мешканець Запорізької області налагодив продаж гранатометів та гранат

Переглядів: 138

2 травня 2024 14:50

Мешканець Запорізької області налагодив продаж гранатометів та гранат  фото

Зловмисника затримали одразу після продажу «товару»

Незаконну діяльність організував 44-річний раніше вже судимий мешканець села Юрківка. 29 квітня фігурант «заробив» 15 000 гривень на продажі пострілу до ручного гранатомета РПГ-7, а також реактивної протитанкової та осколкової гранат. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Запорізької області. 

Одразу після передачі товару поліцейські затримали його.

Цього ж дня за місцем мешкання затриманого правоохоронці провели санкціонований обшук та виявили понад 120 набоїв калібру 5,45 мм, корпус гранати Ф-1, підривач типу УЗРГМ, 2 предмети, схожі на додаткові порохові заряди до мінометних пострілів, та майже 400 одиниць пострілів калібру 23 мм.

Вилучені речові докази направлені до Запорізького НДЕКЦ МВС України для проведення судово-балістичних та вибухово-технічних експертиз.

Під процесуальним керівництвом Запорізької окружної прокуратури слідчі повідомили затриманому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

Зловмиснику загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Досудове розслідування триває. Поліцейські встановлюють джерела надходження зброї та інших причетних до злочинної діяльності осіб.




Схожі новини: