Виростила з жолудів Запорізького дубу. 74-річна жінка повернулася з Франції, щоб доглядати за дубочками

Переглядів: 384

24 листопада 2023 09:30

Виростила з жолудів Запорізького дубу. 74-річна жінка повернулася з Франції, щоб доглядати за дубочками фото

У Запоріжжі відбулася важлива об'єднуюча екологічна акція "Дуб-семіраміда - оберіг навчального закладу". 

У рамках екологічної ініціативи у 17-и навчальних закладах дерева висаджували представники громадських організацій, благодійних фондів, активні запоріжці, працівники департаменту освіти та науки міської ради та інші.

«Нашою метою було висадження оберігів з саджанців Запорізького дубу для захисту майбутніх поколінь, маленьких запоріжців, - зазначив на своїй сторнці керівник БФ «Покоління майбутнього» Максим Кравчук. - Ми розуміємо наскільки важливими для нашого прифронтового міста є такі патріотичні заходи. Дуб для всіх нас символізує захист, місце сили, міць, мудрість.

Трохи раніше, в жовтні, за підтримки Запорізької міської ради ми вже висадили 24 комплекти дубів-семірамід у Вознесенівському парку! Ця спільна еко-акція є правильним продовженням тієї ініціативи. Завдячуємо Яковлєвій Аллі Афанасьєвні, яка у свої 74 роки виростила більше 300 саджанців з жолудів нашого славетного дубу.

Я вдячний кожній організації, кожному волонтеру, які були з нами на одній хвилі в цей день . Разом ми показали, що ми єдині, що це наш рідний край, і ми будемо робити все, щоб захистити наші майбутні покоління. Тисну руку кожному!

Максим Кравчук також написав, що разом з громадською діячкою Оленою Макайя та Тетяна Ковальська (ВО "Твори добро, Україно") завітали до бабусі, яка подарувала Запоріжжю сотні саджанців дубків, вирощених з жолудів Запорізького дубу.

- Ми хотіли особисто подякувати Аллі Афанасіївні за ці оберіги - дуби-семіраміди, показати фото-відео з об'єднуючої еко-акції, а також поспілкуватись про її нагальні потреби, та привезти їй пакунок з гуманітарною допомогою, - розповів Максим Кравчук. - Звичайно, умови її нинішнього перебування нас дуже вразили. Для розуміння, бабуся повернулась сюди у Запоріжжя із Франції, щоб доглядати за своїми дубочками, та працювати у Червоному хресті! Це, можна сказати, справа її життя!

Також, що цікаво, вона показала нам як енергетичні рамки реагують на слова нашого гімну! Слово дійсно має силу!

Бабуся все ж скромно розповіла нам, що в неї все ще немає запасів дрів ???? на зиму, а у вікнах оселі вибито шибки вибуховою хвилею, але головне - попросила допомоги їй у вирішенні одного з сімейних питань. Дуже скромно, м'яко кажучи, після побаченого!

Одразу ж видно, що такі люди готові віддати останнє суспільству, але не в змозі самі попросити про допомогу, хоча видно, що вона їм не завадить! Тому громада повинна сама прийти на допомогу цій неймовірній 74-річній бабусі! І я дійсно радий, що Олена та Тетяна одразу ж включились у процес, та почали думати, яким чином можна вирішити питання бабусі, кого можна було б залучити, тощо.

Де висадили дуби-семіраміди

Організації та обрані ними навчальні заклади:

1. Громадська рада при виконкомі Запорізької міської ради. - Гімназія №42.

2. Запорізька міська молодіжна рада - ЗДО №286.

3. Ротарі Клуб «Запоріжжя-Хортиця» - Гімназія №93.

4. БФ "Толока-Запоріжжя" - ЗДО №100.

5. БФ "Покоління майбутнього" - Запорізький технічний ліцей.

6. Рада відновлення Запоріжжя - Національний університет «Запорізька політехніка»

7. Благодійна організація «Благодійний фонд «Салюс» - ЗЗСО №20.

8. Активні жителі Дніпровського району - ЗПШ "Еврика".

9. ЗеМолодіжка Запоріжжя - Гімназія №1.

10. ВБФ "Небайдужі серця" - Гімназія №98.

11. ЄОЦ "Мазаль Тов" - Хортицька національна академія

12. БФ "100% життя" - ЗЗСО №89.

13. Твори Добро, Україно - Школа-інтернат "Орієнтир".

14. ГО "Let's do it" - Ліцей "Ейдос".

15. Управління поліції охорони в Запорізькій області - Гімназія №2.

16. ГО «Голоси дітей» - ЗЗСО №15.

17. Громадська організація «Екосенс» - ЗЗСО №60.

Фото з фейсбук -сторінки Максима Кравчука




Схожі новини: