Передали новачкам вогонь єднання: у Запоріжжі на Хортиці звучали слова урочистої клятви

Переглядів: 212

3 травня 2024 21:10

Передали новачкам вогонь єднання: у Запоріжжі на Хортиці звучали слова  урочистої клятви  фото

2 травня в самому серці сакрального острова Хортиця понад 40 юнаків та дівчат вступили до молодого потужного руху "Байда", створеного у Запоріжжі минулого року.

«Бути гідним громадянином та патріотом України! Завжди пам'ятати, що ми - майбутнє нації!», - урочисто присягнули байдівці-новачки. 

За ініціативи Головного управління Національної поліції в Запорізькій області 4 липня 2023 року зародився юнацький рух «Байда», учасники якого  стали прикладом наслідування для підлітків з усіх куточків регіону.

Вчора учасники пологівського та мелітопольського осередків руху започаткували нову традицію – урочисту церемонію посвяти в байдівці в місці-символі української незалежності, одному з семи чудес України – на острові Хортиця.

На заході сонця байдівці першого осередку передали новачкам вогонь єднання руху - як символ незгасної любові до Батьківщини та віри в її перемогу. Кожен рухівець отримав шеврон належності до команди однодумців, який носитиме з гордістю.

Зі словами вітання до юнаків та дівчат звернувся очільник поліції Запоріжжя Артем Кисько: «Сьогодні я радий вітати кожного, хто став частиною нашої великої родини. Впевнений, що через деякий час ви станете інтелектуальною елітою держави. Дякую батькам та владі за спільні зусилля, які нас об’єднують. Вдячний за нагоду бути сьогодні тут. Звертаючись до більш старшого покоління байдівців, хочу закликати вас були гідним прикладом і наставниками для новачків. Слава «Байді»! Слава Україні!».

«Дякую всім причетним за те, що робите все можливе, аби ми відчували, що таке патріотизм, що таке служіння своїй державі. Гадаю, сьогоднішній день – це той день, який кожен з вас запам'ятає та будете згадувати через десятки років, розповідаючи своїм друзям, близьким про те, як все починалось. Тепер я ще більше впевнений: завдяки такій молоді на нас чекає світле майбутнє», - зазначив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров.

Юнацький осередок «Байда» - патріотизм, відповідальність та любов до України. Байдівці - рушійна сила нашої держави. Пишаємось та віримо в майбутнє нації.

Джерело: відділ комунікації поліції Запорізької області




Схожі новини: