Оберіг як талісман: у Запоріжжі військовим передали оригінальний подарунок з кодами

Переглядів: 201

17 травня 2024 14:45

Оберіг як талісман:  у Запоріжжі  військовим передали оригінальний подарунок з кодами  фото

У Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

«Я побажала тепла і здоров’я»,– розповіла шестирічна Олеся, учениця 1-Б класу 15 школи.  Її  прості,  але  такі  щирі   слова  стали  одним   із  численних  побажань,  які  запоріжці  вклали  у  незвичайний   оберіг  – автентичну  вишиванку,  створену  спеціально  для   захисників  на  передовій. Вона увібрала у себе силу козацького духу та незламну енергію Запоріжчини. 

Прямо на Хортиці голова ГО "Запорізькі берегині" Олена Шевчук  внесла фінальні" акорди",  вкладаючи  в   кожен   стібок   свою   любов   та   турботу.  Таким чином, на нашому легендарному острові  було завершено створення оберегу для захисників.

"Щаслива! На Хортиці вишивала і кодувала потужні знаки Перемоги на чоловічій вишиванці.  Все буде добре! Слава Україні!", - поділилася враженнями від участі у патріотичному заході Олена.

Свій вклад зробили й діти – малеча написала  на стрічках свої мрії та побажання для воїнів і прикріпила їх до сорочки. 

Естафету перейняли юні спортсмени – вони дбайливо доставили вишиванку із серця колиски козацтва до центру міста.

За словами заступника голови Запорізької облдержадміністрації Михайла Семікіна, сьогодні вишиванка набуває нових важливих сенсів для українців.

– Це оберіг для наших військових, для лікарів та волонтерів. Це наша броня, – зазначив посадовець.

Під звуки українських пісень та оплески присутніх вишиванка передавалась із рук у руки, вбираючи в себе тепло і вдячність усіх, хто долучився до її створення. 

– Цю вишиванку як талісман тримали і маленькі діти, і молоді люди. Наші спортсмени, чемпіони України, привезли цю сорочку з нашого знакового, історичного місця, нашої перлини – острова Хортиця – до молодіжного осередку, – розповіла начальниця управління молоді та спорту ЗОДА Наталія Власова.

Оберіг урочисто передали військовим, що боронять Запорізький напрямок. У найважчих, запеклих боях вона супроводжуватиме їх, нагадуючи воїнам про рідний дім та тих, хто чекає на їхнє повернення.

– Я гордий, відверто кажучи, тому що маю честь сьогодні бути присутнім тут і отримати такий подарунок. Це, насамперед, символ єдності моєї нації. Символ нашої сили, – поділився емоціями воїн Запорізького напрямку з позивним «Характерник».

 

За матеріалами сайту Запорізької ОДА




Схожі новини: