5 років з конфіскацією: мелітопольському підприємцю суд виніс вирок заочно

Переглядів: 273

11 травня 2024 09:30

5 років з конфіскацією: мелітопольському підприємцю суд виніс вирок заочно фото

Мелітопольському підприємцю Олегу Цибіну, який пішов на співпрацю з ворогом і в окупованому місті забезпечував інтернет-зв’язком виправну колонію та інші окупаційні установи, заочно винесений вирок – 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на вирок Галицького районного суду м. Львова.

В грудні 2022 року Олег Цибін зареєстрував у російському державному реєстрі ООО «Сеть телеком». Базою для цієї юрособи стало майно ТОВ «КвазарЛінк», яке належало на правах власності батькам Цибіна та провадило діяльність у сфері телекомунікаційних послуг.

Цибін став генеральним директором новоствореного підприємства й уклав контракти з «управлінням служби виконання покарань по Запорізькій області» окупаційної влади РФ та бюджетним закладом «Палац культури залізничників» військово-цивільної адміністрації м. Мелітополь.

Слідчі кваліфікували дії Цибіна як провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором, незаконними органами влади, створеними на тимчасово окупованій території, у тому числі окупаційною адміністрацією держави-агресора, тобто кримінальне правопорушення, передбачене ч.4 ст.111-1 КК України.

За даними «Ріа-Південь», Олег Цибін змушував мешканців переукладати договори на постачання інтернет-зв’язку. Обов’язковою умовою цього була наявність у мелітопольців російського паспорту. Також він перевів сайт «Квазара» на домен «.ru» (наразі сайт компанії в мережі відсутній – ЦЖР) і надав повний доступ російським спецслужбам до своєї мережі й устаткування, завдяки чому рашисти мають змогу контролювати всіх абонентів провайдера.

«Є інформація, що нинішній власник «Квазара» має безпосередній стосунок до арештів окупантами мелітопольців. Цибін нібито сам здавав рашистам спеціалістів з обслуговування інтернет-мереж, які мали проукраїнську позицію або відмовлялися працювати на ворога – повідомляється, що деякі з них після затримання зникли безслідно», – повідомляло видання у червні 2023 року

Мелітопольця визнали винуватим та призначили покарання – п’ять років позбавлення волі з позбавленням права займатися господарською діяльністю у сфері надання телекомунікаційних послуг, строком на п’ятнадцять років, з конфіскацією всього майна, належного йому на праві власності – квартири в Мелітополі, мікроавтобуса та грошей на рахунках в банках.




Схожі новини: