Депутату Бердянської псевдоради повідомили про підозру в колабораційній діяльності

Переглядів: 181

3 травня 2024 10:40

Депутату Бердянської псевдоради повідомили про підозру в колабораційній діяльності  фото

Керівник міського центру культури та мистецтв добровільно погодився на співпрацю з представниками країни-агресорки.

Докази причетності 40-річного чоловіка до колабораційної діяльності зібрали працівники Бердянського районного відділу поліції ГУНП в Запорізькій області.

У межах досудового розслідування правоохоронці встановили, що екс-директор центру культури та мистецтв Бердянської міської ради починав свою кар’єру, як учасник одного з місцевих вокальних колективів з україномовним репертуаром. Після захоплення окупантами частини Запорізької області він став активно співпрацювати з незаконною владою, брав безпосередню участь в організації та проведенні плесбіциту. Про це повідомив відділ комунікації поліції Запорізької області. 

Крім того, у вересні 2023 року за результатами «виборів» фігуранта обрали депутатом першого скликання «Бердянского городского совета» від партії держави-агресора «единая россия». Будучи представником незаконно створеної влади, встановленої представниками збройних формувань, зрадник активно проводив пропагандистську політику серед населення окупованої території.

Слідчі кваліфікували дії зловмисника за ч. 5 ст. 111-1 (Колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Наразі під процесуальним керівництвом Бердянської окружної прокуратури фігуранту заочно повідомлено про підозру.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої. Досудове розслідування триває.




Схожі новини: