Режисер фільму "20 днів у Маріуполі" розповів, що після "Оскара" йому неодноразово погрожували

Переглядів: 179

30 квітня 2024 22:15

Режисер фільму 20 днів у Маріуполі розповів, що після Оскара йому неодноразово погрожували фото

Режисер документальної стрічки "20 днів у Маріуполі", яка здобула "Оскар" у 2024 році, Мстислав Чернов розповів про неодноразові погрози в його бік та бік його сім’ї.

Подробицями режисер поділився в інтерв’ю "Детектор медіа".

В інтерв’ю журналіст запитав режисера, чи були негативні наслідки популярності після того, як весь світ заговорив про Україну. На що Чернов заявив, що єдині негативні прояви — це погрози, які почалися вже після Маріуполя і не закінчувалися.

Режисер зазначив, що надходять погрози в його бік та бік сім’ї, переважно після того, як він виходить в світ і про це починають писати ЗМІ.

Зокрема, погрози надходили після виступу Мстислава Чернова у Європейському парламенті і після "Оскара" також багато було погроз.

Режисер заявив, що зараз є певні нюанси, які він озвучити не може. Єдине, що він уточнив, що через постійні погрози, йому важко пересуватися, забезпечувати безпечні зйомки. Також режисер хвилюється за безпеку близьких.

Зазначимо "20 днів у Маріуполі" – це документальний фільм про події в Маріуполі, які розвивалися у лютому-березні 2022 року. Зокрема, у фільм потрапили кадри бомбардування пологового будинку та обстріли міста російською армією. Фільм був знятий Мстиславом Черновим, та його колегами Євгеном Малолєткою і журналісткою, продюсеркою Василисою Степаненко, які залишилися у блокадному Маріуполі.




Схожі новини: