У Харькові аграрії отримують безкоштовне насіння

Переглядів: 143

Для задоволення потреб фермерів Харківської області було передано 35 тисяч тонн насіння овочевих культур безоплатно. Цю інформацію повідомили представники Харківської обласної адміністрації, повідомляють новини у Харкові.

Реалізація даного проекту стала можливою завдяки меморандуму про співпрацю та передачу насіння, укладеному між Департаментом агропромислового розвитку Харківської обласної адміністрації, Асоціацією "SAFE" та обласною організацією роботодавців у сфері агропромислового розвитку. При цьому важливу роль в укладенні документа відіграв Комітет медичної допомоги в Закарпатті.

Заступник начальника Харківської обласної військової адміністрації, Євген Іванов, підкреслив, що це спрямовано на допомогу аграріям області, багато з яких постраждали внаслідок дій окупантів. Надане насіння допоможе їм заощадити кошти на посівному матеріалі.

Наразі 12 господарств області, які займаються вирощуванням овочів на відкритому грунті, вже звернулися з запитом на отримання гуманітарного насіння. Крім того, за умовами меморандуму, безкоштовний посівний матеріал можуть отримати також і приватні особи.

Іван Глянь, голова правління Харківської обласної організації роботодавців у сфері агропромислового розвитку, вважає, що кількість запитів на отримання насіння буде зростати з часом. Важливою перевагою цього насіння є його якість, молодість і потенціал для високого врожаю.

Також було укладено ще один меморандум про партнерство та співпрацю між Харківською обласною організацією роботодавців у сфері агропромислового розвитку та Інститутом овочівництва і баштанництва НААН. Останній надаватиме фермерам регіону методичні та практичні рекомендації щодо догляду та вирощування рослин.

Директор Інституту овочівництва і баштанництва НААН, Олександр Куц, відзначив, що французьке насіння і у Дніпрі відзначається якістю та відсутністю протруювання і може зберігатися декілька років без втрати своїх властивостей. При цьому воно різноманітне, що робить його цінним для вирощування в різних ґрунтових і погодних умовах.

Загалом, розрахунки показують, що насіння овочевих культур вистачить для засіву близько 8 тисяч гектарів.