Як «Господарочка» Київ підкорила

Помилку одразу виправили
Ми приїхали до Києва о четвертій ранку 25 березня. Маршрутка довезла нас прямо до телецентру, де знаходяться студії Першого національного. А о дев’ятій нас запросили до кімнати, щоб ми мали змогу приготуватись до виступу. Я, як керівник колективу, пішла за знімальний майданчик уточнити у головного редактора і керівника проекту час виступу та пісні, які ми повинні були виконувати, щоб нічого не переплуталось. Та все ж переплуталось: другу пісню ми назвали словами з куплету, тобто «Згинь та й пропади» замість «Я весела з роду». Керівник зразу ж виправив помилку.

Справа в тому, що всі колективи повинні виконувати лише одну пісню, яку відібрали на запис. А наші пісні сподобалися обидві, і, зі слів ведучої програми Оксани Пекун, щоб нас ще раз не «ганяти» з Якимівки до Києва (це ж зайві витрати!), організатори вирішили записати одразу дві пісні: «Ой, там у темному гаю» та «Я весела з роду»…

Обидві пісні записали с першого дублю
І ось моїх жіночок запросили в студію. Якби ви знали, скільки вражень справила на них та величезна студія! Багато працівників сцени: оператори, освітлювачі, візажисти, режисери-постановники. Але всі вони за кадром. На сцені тільки наша «Господарочка» і ведуча.

Перед нами записували чоловічий ансамбль «Отаман». Робили багато дублів. Я дуже хвилювалася, що і нас ось так будуть «муштрувати». Але – диво! Оператор попросив проспівати перший куплет, щоб виставити рівень звуку. І все. І з першого ж разу були записані обидві пісні!

Під великим враженням
Перша пісня «Ой, там, у темному гаю» прозвучить в ефірі 15 травня. Я сподіваюсь, дуже сподіваюсь, що наш виступ захоче подивитися багато людей. І проголосують за мою рідну «Господарочку»! Адже ми представляли не лише нашу Якимівку, а і всю Запорізьку область.

Звичайно, нам було нелегко. Адже ми всю ніч не спали і потрапили, як кажуть, «с корабля на бал». Після виступу ми о 17-й годині знову сіли в автобус і поїхали в свою рідну Якимівку. Всі були під великим враженням.

Але перед тим, як вийти зі студії, до мене підійшла ведуча програми Оксана Пекун і режисер-постановник Олена і дуже мене порадували – сказали, щоб ми не розслаблялися, а продовжували репетиції, тому що ми будемо запрошені до Києва на фінальну – Новорічну програму. Це дуже і дуже приємно, але є одне «але» – де брати кошти на поїздку?...

На цю поїздку нам виділив кошти генеральний директор ПП «Аскон» Геннадій Володимирович Новиков, за що від мене і всього колективу йому велике спасибі. Йому щиро дякували керівник проекту, ведуча, режисер і всі, з ким я спілкувалась, за те, що він допоміг нашому колективу…

Наступна програма – до Дня Перемоги
Ось і поділилася я з вами радісною подією, яка сталася з вокальним ансамблем «Господарочка» і зі мною, його керівником і акомпаніатором.
Зараз колектив працює над програмою до Дня Перемоги, її ми виконаємо на святковому «Вогнику», який щороку організовує знов таки Геннадій Володимирович Новиков.
Залишилось додати, що другу пісню – «Я весела з роду» – у нашому виконанні покажуть в ефірі Першого національного у кінці вересня – на початку жовтня.