Закон про алкотестери. Чергова абсурдність, яка висмоктує гроші з громадян або крок на шляху до досконалості?

Переглядів: 1198

16 квітня 2015 13:16

Закон про алкотестери. Чергова абсурдність, яка висмоктує гроші з громадян або крок на шляху до досконалості? фото
За кермом з алкотестером – ось такий девіз має свіженький і мудрий законопроект, який готує Верховна Рада для українських водіїв.
У кулуарах Верховної Ради України повним ходом йде підготовка нового законопроекту для водіїв усіх категорій. Незалежно від виду транспортного засобу, будь то мопед або автомобіль, відтепер водій буде зобов'язаний мати при собі не тільки звичні документи права, техпаспорт а ще й алкотестер.

Креативні ініціатори даного законопроекту зазначають, що нововведення необхідно для безпеки як самих водіїв, так і пішоходів.
За допомогою алкотестера можна буде самостійно проводити перевірку на рівень алкоголю в крові. Якщо повітря, що видихається фіксує на приладі кількість хмелю вище 0,2 проміле (допустимої норми), за кермо краще не сідати.

Водій має можливість побачити результат тесту і відмовитися від водіння в нетверезому стані. Якщо дуже потрібно кудись поїхати, найкраще на якийсь час перейти в режим очікування або сісти як пасажир. Деякі депутати припускають, що новий законопроект допоможе знизити кількість п'яних водіїв. Відповідно, буде повна ідилія: зменшиться кількість правопорушень на дорогах і можливих ДТП, які частенько трапляються з вини випивших водіїв.

Творці нового законопроекту зізнаються, що скопіювали ідею у французів. До речі, у Франції аналогічний закон діє ще з 2012 року. “Практика застосування законопроекту за ці роки показала хороший результат. На дорогах значно зменшилася кількість п'яних водіїв” - цитує Automoto.ua народного депутата Нестеренка Вадима Григоровича.

Крім того, Польща цього року також прийняла рішення про введення подібного закону про обов'язкову наявність алкотестера у водіїв. Дане нововведення буде поширюватися не тільки на місцевих жителів. Іноземні гості на власних авто теж зобов'язуються мати в наявності алкотестери. Якщо ви приїхали до Польщі, дотримуватися закону потрібно нарівні з її жителями. Як відзначають польські народні депутати, в цій справі немає різниці яке у людини громадянство, не сідайте за кермо п'яними - не буде проблем із законом.

*




Схожі новини: