Президент Польши наградил бердянского майдановца

Переглядів: 1016

14 квітня 2015 14:55

Президент Польши наградил бердянского майдановца фото
В рамках визита в Украину 9 апреля президент Польши Бронислав Коморовский во время встречи в Посольстве Польши в Киеве наградил граждан Украины и местных поляков орденами и медалями.

Председатель Польского культурно-образовательного общества "Возрождение" профессор Алексей Сухомлинов был награжден Кавалерским Орденом «За заслуги перед Речью Посполитой».

Поблагодарив за награду, Лех Сухомлинов отметил:

«Від себе особисто і тих людей, які були нагороджені, хочу подякувати Президенту Республіки Польщі за почесні відзнаки.

З великим задоволенням приймаємо ці нагороди. Передовсім, як певні зобов'язання до активнішої діяльності задля відродження польської культури в Україні та розвитку польсько-української співпраці.
Ми репрезентуємо різні соціальні й вікові групи, але усіх нас об’єднує польськість. Отже, наші досягнення є також досягненням всіх поляків, що проживають в Україні. Ця земля стала нашою другою вітчизною, а державність України, України та європейської та демократичної, є гарантією збереження національної ідентичності.

Беручи до уваги ситуацію на сході України, візит Президента набуває символічного виміру, що підкреслює традиції польсько-українського братерства і добросусідства. Сьогодні гасло «За нашу і вашу свободу» набуває надзвичайної актуальності.

Ми, місцеві поляки, громадяни України, вдячні співвітчизникам у Польщі за моральну й політичну підтримку, а також за гуманітарну допомогу.

Разом і до перемоги!” 

источник:pro.berdyansk.biz


Имя:
Ваш комментарий:

Схожі новини: