мв12

Переглядів: 1103

31 січня 2003 11:55

мв12 фото


Имя:
Ваш комментарий:

Kopakec
10 серпня 2013 г. (10:16)
Уважаемый, я пока дочитал успел прослезится от глупости сего творения. Разрешите Вам напомнить что, до появления СССР официально украинского языка даже не существовало, а было наречие на котором разговаривали на территории некогда занимаемой Киевской Русью. Украинский также как белорусский, русский и другие языки имеющие славянские корни считались наречиями славянского языка. Вас не удивляет например тот факт что, зная русский и украинский языки, Вы можете свободно понимать ещё дюжину языков? Например польский, словацкий, частично болгарский и др.
Не стоит превозносить украинский язык выше того чем он является, его стоит знать хотя бы потому что он есть и мы живём в стране где он используется, но это не повод для "наезда" на людей которые предпочитают русский язык украинскому.
Bondar
10 серпня 2013 г. (11:34)
Шановний! Мною написано зовсім про інше, якщо Ви не помітили, спробую пояснити. Мова йде не про те, щоби знати, чи не знати російську. Треба знати! Треба знати і англійську і німецьку, чим більше знаєш різних мов, то краще. Мова йде про ставлення до свого рідного, про звільнення від комплексу меншовартості, нав'язаного колонізаторами. Такі "наукові терміни", як "славянскій язик", я залишу на Вашій совісті, бо не варто сперечатися про дурниці, як і про те, що української мови не існувало до 1917 року. Вас прочитати, то українці до більшовицького заколоту взагалі були німі. Ну то так, між іншим.
Kopakec
10 серпня 2013 г. (11:59)
О каких колонизаторах идёт речь? Только не начинайте опять про большевиков и иже с ними. Колонизаторы сейчас на подходе, благодаря усилиям таких "умных" людей как Вы. 
Кто такие колонизаторы и как они действуют? По всей видимости вы не знакомы с историей и политикой в должной мере. Поясню Вам одну вещь, все колонизаторы первым делом уничтожали культуру и язык, беспощадно эксплуатировали население и вывозили в рабство, грабили ресурсы и уничтожали инфраструктуру. Ничего подобного в СССР не наблюдалось, а было следующее:
Из резолюции ЦК РКП(б) «О советской власти на Украине» от 2 декабря 1919 года: «Члены РКП(б) на территории Украины должны на деле проводить право трудящихся масс учиться и объясняться во всех советских учреждениях на родном языке, всячески противодействуя попыткам искусственными средствами оттеснить украинский язык на второй план» 
Предвижу уже "кипишь" насчёт голодомора, вот только перед тем как начать изливать своё мнение советую открыть исторический справочник и посмотреть что происходило на всей территории СССР, а не только в Украине. 
Вы взрослый человек, который застал и Советский Союз и "незалежнiсть", положа руку на сердце скажите, что плохо жили в СССР. Вы не получили бесплатного образования? Вас не лечили бесплатно? У Вас не было уверенности в завтрашнем дне? Вы видели кучу бомжей на мусорках? Ваши дети не ходили в детский садик, а родители не получали достойную пенсию? Так что же было такого плохого? Я вам отвечу - гавкать не давали! И правильно делали!
Да кстати насчёт знания украинского языка, откуда Вы взяли слово "меншовартостi"? Переводчик Гугл рулит или как? Вы хоть сами то понимаете по украински, в смысле без переводчика и словаря?
Bondar
10 серпня 2013 г. (12:44)
Все зрозумів. Дякую.Гадаю, що нам не варто продовжувати дискусію далі, оскільки мова йде не про аргументи, а про вірування. А про них дискутувати безглуздо. Це як суперечки про аксіоми, їх або приймають, або не приймають. Наприклад, вся евклідова геометрія побудована на аксіомі, що "пряма лінія найкоротша відстань між двома точками". Цю аксіому неможливо довести теоретично, її або просто приймають на віру, або ні. Ну як можна доводити щось інше такій людині, як Ви, яка вважає, що знищити десятки мільйонів людей, заради "свєтлой ідєі коммуністічєского рая на зємлє", то не є злочином? Всі ці Вами перераховані "блага" були побудовані на крові мільйонів і мільйонів моїх співвітчизників, тому й розсипалась Ваша людожерська імперія, як примара, бо її фундаментом була лише кров.
Kopakec
10 серпня 2013 г. (13:12)
Андрей, спасибо за предупреждение :). 
Я после последнего поста этого пана, как-то раздумал отвечать. Если человек черпает информацию из зомбоящика (ТВ), брехунця (радио) и сартирного чтива, то и спорить тут не о чем.
Bondar
10 серпня 2013 г. (13:19)
Мої переконання побудовані не на інформації  з "зомбоящика", до речі, який зараз контролюється Вашими однодумцями, а в, першу чергу, на розповідях моїх близьких, які пережили той страшний більшовицький "рай" та на інших достовірних історичних фактах.
Kopakec
10 серпня 2013 г. (13:38)
Мои соратники разбросаны по всему миру, нам нет никакого смысла что либо контролировать, все байки и рассказы "очевидцев" проверяются и перепроверяются. Посмотрите внимательно на мой аватар - это череп с панковским гребнем. Вам известно что это означает? По всей видимости не очень - это символика группы людей которые не относятся ни к одной политической системе и не стремятся к созданию своей собственной. 
Вы же явно относитесь к тем кого в Европе называют неонацистами. Прикрываясь избитыми лозунгами и подтасовывая факты, Вы пытаетесь кого-то убедить в том, что "незалежнiсть" и вылизывание до блеска европейской задницы это хорошо, а здравое мышление и логическое сопоставление фактов это плохо. Хватит уже засирать людям мозги, их и так уже не много осталось не уничтожайте последнее. С фактами о которых Вы пишете я знаком уже давно, но есть одно "но", они вырваны из контекста и рассматриваются через призму "неоукраинизма". 
Вы попробуйте рассматривать факты беспристрастно, не становясь на какую либо сторону и в совокупности с событиями которые происходили в тот отрезок времени во всём мире, может тогда вы станете более разумны в своей аргументации.
Bondar
10 серпня 2013 г. (13:58)
Мені невідомий такий "бєзпрістрастний" спосіб розгляду незаперечних фактів, коли у моїх близьких у 1932 році свідомо забирали з дому будь-що, чим можна скористатися, як харчами (не лише зерно). Вигребли навіть буряки та квашену капусту. Це робилося свідомо, щоб знищити. Цікаво було подивитися на Вас, коли бандит почав би убивати Ваших рідних (я не бажаю цього, лише як гіпотетичний приклад), а Вам запропонували подивитися на це "бєспрістрастно", з позицій політичної доцільності. А ця вся Ваша демагогія, що Ви, буцім то, поза політикою - маячня! Вже те, що Ви зараз пишете, це є політика, причому цілком конкретного забарвлення. І ще радив би не брати недолугого прикладу з ПР+КПУ та вживати обережно і усвідомлено такі небезпечні терміни, як "фашизм".  Ви мабуть мали на увазі "нацизм" (це не одне і теж, з "фашизмом")? Так от, якщо йде мова саме про "нацизм", то де Ви чули, що українські націоналісти прагнуть підкорити, чи поневолити інший народ? Українські патріоти, всього на всього, лише хочуть, щоб українці почувалися в Україні так, як почуваються поляки у Польщі, угорці в Угорщині, монголи у Монголії. Чи Ви вважаєте, що українці не мають права у себе на Батьківщині бути українцями? Якщо це тепер називається "фашизмом", то тоді майже вся решта людей планети є ними.
Kopakec
10 серпня 2013 г. (14:41)
Я вам ни слова не сказал про фашизм, читайте внимательнее. Это Ваши слова. Я прекрасно знаю разницу между национализмом, неонационализмом и фашизмом. Вы же по видимому не осознаёте этой разницы. Также я Вам ни слова не сказал о том что Украинцы не должны жить у себя дома как они того хотят. Вы пытаетесь вложить свои домыслы и вымыслы в мои посты, но этого у Вас не получится. Перечитайте всё что я Вам ответил, там нет ни единого слова в поддержку какой либо политической системы. Вы хотите знать кого или что хотят захватить украинские националисты? Ответ Вам не понравится. В Украине живёт более 100 национальностей, только в Мелитополе живёт около 80 различных народностей и национальностей, так почему они все должны говорить по украински? Так чего там требуют националисты? А что будет следующим? Типа кто не говорит на украинском всех выселить или как? 
Чем переливать из пустого в порожнее, националистам следовало бы подумать над национальной идеей, а не о своей паранойе в отношении КПУ, ПР и на каком языке свои мысли излагать. Меня бы устроило даже если бы Рада общалась на языке жестов, лишь бы был толк, а не так как сейчас.

Bondar
10 серпня 2013 г. (15:49)
Лише не треба вдаватися до пересмикування аргументів, це називається демагогією. Не бачу потреби, навіть відповідати на конкретні Ваші закиди, настільки вони недолугі. Ставлюся з повагою до читачів, тому, впевнений, що вони набагато мудріші, ніж Ви про них думаєте і легко зрозуміють, що малося на увазі у написаному Вами та у моїй відповіді.
Chupa_Chups
10 серпня 2013 г. (13:22)
Если я вырос и выучился на русском языке, то каким образом украинский вдруг может стать мне родным???
Bondar
10 серпня 2013 г. (13:25)
Ми всі вчилися на російській, бо не було інших варіантів, тепер нам кажуть, "що так склалося історично". А що для Вас рідне, а що чуже, то вже обирає Ваше серце.
Chupa_Chups
10 серпня 2013 г. (13:42)
Исторично склалося так, что Гоголь писал по-русски и не перестал быть при этом украинцем.
Bondar
10 серпня 2013 г. (14:06)
Ну і що це доводить? Олена Теліга за походженням була росіянкою з інтелігентної петербурзької родини, та свідомо віддала своє життя за волю України. Я ж кажу, що рідне, а що чуже обирає виключно лише Ваше серце! Ніхто не може нав'язати любов до свого народу проти його особистого бажання. Я закликаю лише до одного, замислитися та дати собі чесну відповідь, "хто я".
Chupa_Chups
10 серпня 2013 г. (14:12)
>Олена Теліга за походженням була росіянкою з інтелігентної петербурзької родини

Ой, опять брехня. У неё был папа украинец, а мама белоруска. Они жили в Изюме и в Киеве.
Маленькая ложь рождает большое недоверие, Юрий.

Bondar
10 серпня 2013 г. (14:14)
Вона виховувалася у Петербурзі, принаймні так.
Chupa_Chups
10 серпня 2013 г. (14:27)
Юрий, в первую очередь ребёнок воспитывается в конкретной семье, а не в каком-то городе. Что касается биографии Телиги, то потрудитесь хотя бы заглянуть в Википедию. Она жила в Москве, потом Спб, Изюме, Киеве, далее в  Польше и Чехии.
Bondar
10 серпня 2013 г. (14:35)
Дійсно, я навів приклад по пам'яті, не подивившись в вікіпедію. Ваші уточнення з вдячністю приймаю. Хоча ось витяг вже з вікі:" Коли дівчинці було п'ять років, Шовгенови переїхали до Петербурга". Та хіба це змінює щось принципово? Вона, як і Ви, виховувалася у російськомовному середовищі, та її серце все одно вибрало рідне.
О. Иванкевич
10 серпня 2013 г. (14:43)
 Как бы Вы решили языковой вопрос и есть он в Украине? - Проблема, очевидно, надумана и вброшена в украинское общество с целью его раскола и ослабления украинской государственности. Поскольку этой проблемы в действительности не существует, достаточно просто оставить этот вопрос в покое. Лесь Подеревянский
Смешные потуги провокатора изрядно повеселили. Огромная благодарность автору сего опуса, успешно продемонстрировавшему образ невменяемого нациста. (Чем отличается националист от нациста?)-В основе нацизма - ненависть (к другим нациям), в основе национализма - любовь (к своей нации). Автору 54 года, а он опирается "на розповіді близьких". Сам видимо при СССР был в коматозе и собственных воспоминаний нет? Лично я прекрасно помню, как невозможно было купить книгу на русском языке. (Исключение составлял магазин "Букинист"). 
Chupa_Chups
10 серпня 2013 г. (14:49)
>вброшена в украинское общество с целью его раскола

Точно также, как и образование УГКЦ
Bondar
10 серпня 2013 г. (14:55)
Не хочу коментувати явно провокаційну заяву.
Chupa_Chups
10 серпня 2013 г. (14:58)
Виктор Васильевич, это не заява, это реальность.
Bondar
10 серпня 2013 г. (15:04)
Це не Віктор Васильович. Коли закінчуються аргументи, переходять на особистості. Це ознака провокації. Будете наполягати у тому ж дусі, просто забаню можливість Вам залишати коментарі.
Chupa_Chups
10 серпня 2013 г. (15:10)
Можете это сделать прямо сейчас. Вижу, инакомыслие тут не в почёте.
Bondar
10 серпня 2013 г. (15:14)
Наводьте свої "мислі", будь ласка. Лише не лийте бруд. До чого Ви приплели сюди в одну купу Віктора Васильовича Гудзя та УГКЦ? Яким боком вони дотичні до цієї теми?
Bondar
10 серпня 2013 г. (15:20)
Останнього разу попереджаю Вас, не примушуйте до крайніх заходів, не провокуйте! Якщо у Вас на меті перетворити дискусію на срач, то, запевняю, нічого у Вас з цього не вийде. Тут не МЗМ, де такі як Ви перетворили майданчик для обміну думками та поглядами на відхоже місце.
Bondar
10 серпня 2013 г. (14:54)
Вибачте, не можу примусити себе звертатися до вас навіть, "шановний", бо це було би насиллям над самим собою. Не знаю вас особисто, та знаючи ваші погляди, скажу однозначно, без дипломатичних вивертів - ВИ ЗЛОЧИНЕЦЬ та ПОЛІТИЧНИЙ ЗБОЧЕНЕЦЬ. Бо є ідейним спадкоємцем людожерів і вбивць. Рада Європи дала вичерпну кваліфікацію вашій комуністичній ідеології, як тоталітарній, тотожній з ідеологією нацизму, тобто людиноненависницькій ідеології, ідеології нетерпимості до якихось соціальних груп людей.  Попереду вас чекає Нюрнберг-2. Соціальний популізм, який ви використовуєте, щоб одурманити вже багато разів обдурених людей, все менше і менше знаходить підтримки і мало кого може обдурити ще раз.
О. Иванкевич
10 серпня 2013 г. (23:24)
Раз уж такой разговор, то не вопрос. Пойди и торжественно застрелись, недобиток бандеровский. Не делай над собой усилий.
Bastinda
10 серпня 2013 г. (23:28)
Олег, вот прямо с языка сняли...
Только я бы не вплетала сюда Бандеру. Просто недобиток.
Bondar
10 серпня 2013 г. (23:40)
Інстинктивним бажанням спочатку було видалити. А потім подумав, навіщо? Нехай люди бачать, яка буває мімікрія, щоб увести народ в оману. Навіть українська символіка в аватар приплетена, хоча триколор, чи червона шмата пасували б, мабуть, гармонічніше поглядам пані. Та цього разу емоції взяли гору! Що поробиш, власній жіночій натурі важко протистояти.
Bondar
10 серпня 2013 г. (23:37)
Дякую за дуже змістовну відповідь! І Вам не хворіти! Пане комуніст!
О. Иванкевич
11 серпня 2013 г. (00:47)
Просто удивительно - ну что за человек, да же поругаться не может как следует, все пасквили из книжечки "Как гавкнуть на коммуняку" выпущенные в Канаде.   Кстати что касается "ПОЛІТИЧНИЙ ЗБОЧЕНЕЦЬ", то я вот размышляю: как назвать человека, вначале преподающего научный коммунизм, а потом мимикрирующего в ярого нациста? Или к примеру, человека десятками лет читающего лекции по атеизму, а потом в рясе бегающего. Или "конспектирующего работы Ленина, а потом за зеленую бумажку от хозяев гавкающего на коммунистов". Вот где искать надо извращенцев. Да, хочу напомнить, у нас "панов" не было. У нас человек - человеку был товарищ.  И последнее - по поводу Нюрнберга. Ваши там уже были, побываете и вы.
Bondar
11 серпня 2013 г. (01:11)
Якщо ви нормальною лайкою вважаєте матюки, то, по-перше, вони не характерні для української лексики, а по-друге, заборонені до вживання на цьому ресурсі. А навіщо ви мені пишете, про людей, які читали лекції з атеїзму та наукового комунізму? Який стосунок вони мають до мене? Є такий вислів, у кожного свій шлях до істини. У одних він прямий і короткий, у інших, складний та звивистий. З приводу "товаріщєй". Межі лицемірству комуністів немає. Чуючи це слово, зразу спадає на думку образний ряд більшовицьких бонз, напівбогів, які одним підписом під розстрільним списком перекреслювали долі тисяч людей. Ви ж, наче б то, освічена людина, невже не замислювалися над фальшю такого неприродного словосполучення, як то "товаріщ Сталін"? Ну який він "товаріщ", скажімо, для п'яти з половиною мільйонів червоноармійців та офіцерів, яких він та його "славетні полководци" здали німцям у полон, тим самим винесли переважній більшості з них смертний вирок. Про Нюрнберг, вам теж не личить користуватися побрехеньками пана колєсниченка. Зверніться до першоджерел, там все задокументовано. Я розумію, для вашої політично сили, яка є інструментом впливу Кремля на ситуацію в Україні, українці, що боролися з окупантами, найстрашніше зло у світі. Гірше за будь яких гітлерівців. Ну то ваш клопіт. Не перекладайте його на інших.
Bastinda
11 серпня 2013 г. (00:50)
Шмата больше подойдёт Вам, ненавистник украинского народа. Шмата расцветки ПР.
Именно из-за таких, как Вы, Бондар, мои земляки недолюбливают и опасаются "свидомитов", "бандеровцев", "западенцев".
Именно такие тихие диверсанты, как Вы, насаждают в русскоязычных регионах  неприязнь к языку, истории, культуре Украины. 
Именно с вашей  подачи прежде лояльные люди впадают в ступор от жестокости и ненависти "щирих українців" по отношению к русскоговорящим.

И идёт обратка: нормальные граждане начинают ненавидеть всё украинское: отдавать своих детей в русские школы, переключать каналы на русскоязычные, принципиально не использовать украинский. 

Бондар, зачем Вы такой здесь? Зачем Вы вообще нужны моей и без того больной стране??

Окститесь, Бондар. 
Bondar
11 серпня 2013 г. (01:21)
Браво! Просто пієтет! У вас вмерла актриса колгоспного драмгуртка. Ну фальшивите, шановна! Ій Богу, фальшиво! Вам байдуже до змісту, що написаний, для вас вже сам текст українською мовою, це виклик чинній системі, вас це неймовірно дратує. Для таких, як ви, українська може звучати виключно з вуст старенької сільської бабусі. Не треба ототожнювати себе з народом. От висунете свою кандидатуру на виборах, якщо за вас проголосують, будете говорити він імені виборців, та й то, не раджу зловживати. Не бачу потреби навіть у чомусь виправдовуватися перед вами. Все, що я хотів сказати, я написав, а висновки нехай робить кожен самостійно. Не монополізуйте це право за собою. У вас його немає. Те, що ви працюєте у якійсь "правозахисній" організації не дає вам жодних додаткових повноважень на істину в останній інстанції.
Johnson
11 серпня 2013 г. (05:52)
Интересно где вы сталкивались с "жестокостью и ненавистью "щирих українців" по отношению к русскогворящим"?
Johnson
11 серпня 2013 г. (05:48)
Я разделяю вашу позицию Юрко Бондар  . А так же я считаю, что высказывать ее в "мовном" контексте - это ошибка. Ваша запись в блоге не способствовала укреплению украинской государственности а была добавлением масла в костер межнационального противостояния.  Даже Бастинда, которая совсем недавно обвиняла администрацию одного из мелитопольских форумов в репрессиях против патриотов Украины, тут заняла диаметральную позицию.  
Draizer
11 серпня 2013 г. (08:28)
З усього, що було сказано вище підтримую лише вислів Johnsonа! Як найбільш зважений!!! А опус цей і насправді "висмоктаний з пальця"! Шановний пан Бондар, розумію Вашу спрагу привернути до себе якомога більше уваги, але приведу Вам лише один приклад. Порівняйте між собою, з одного боку,- Троцького і Гітлера, - зіншого - Сталіна. Перші увійшли в політику і взагалі до керування державою (нагадаю, було таке, що обсяг влади Троцького перевершував навіть можливості Леніна, не кажучи вже про Сталіна, котрий на тот момент всім вважався "выдающейся посредственностью") як горлопани, що привертали до себе багато уваги. А Сталін став володарем половини світу на м`яких кошачих лапках - ніхто навіть і не помітив! І при цьому заставляв плясати під свою дудку і Рузвельта (хоч і паралізованого), і Черчиля (який відверто захоплювався Сталіним), і навіть Гітлера. Робіть висновки!
Bondar
11 серпня 2013 г. (10:22)
Якщо вважаєте тему "висмоктаною з пальця" та надуманою, то не читайте! Що ж до пропозиції порівнювати себе з кимось, то це, вибачте, щось за межею реальності та здорового глузду.
Bondar
11 серпня 2013 г. (10:19)
Дивна у Вас позиція! Значить Ви вважаєте, що питання поставлене вірно, але про нього можна говорити лише в обмеженому колі та й лише пошепки? По - перше, не бачу "міжнаціонального протистояння". По - друге, Ви стверджуєте, що українці на мають права користуватися українською в Україні, бо це може образити чиїсь національні почуття і тому не сприяє українській державності? Цікава думка! Що ж тоді сприяє? Тотальна русифікація, що прагне не залишити найменшої шпарини для української, це сприяє? Оригінальний погляд на українську державність!
Johnson
11 серпня 2013 г. (11:11)
Смысл вашей записи, как я его понял, выражен в последнем предложении.  В том, что народ должен найти силы в себе освободится от духовного рабства. А весь предыдущий текст определяет, что это касается тех кто говорит на украинском языке (кому так подсказывает сердце), а тек кто говорят на русском вроде как угнетатели тех кто говорит на украинском - это не правильно. Что бы люди интересовались действительными фактами истории и стали патриотами своей страны, не надо разделять их ни по какому принципу, потому что это проблема всех. 
Я как-то был в одной татарской семье, разговор зашел о политике и молодой парень, сын, сказал : "Нам Сталин нужен". Я его спросил, для кого нужен Сталин, для него, или его отца, или может для его дядей? И его отец сразу вспомнил что при Сталине во время депортации татар одно село не успели депортировать и тогда всех жителей вывезли на барже в море и затопили. И мозг у молодого человека начал работать в другом направлении. 
Проблема духовного рабства не зависит от того на каком языке человеку подсказывает говорить сердце. Пока вы будете говорить о духовном рабстве с нацоналистической позиции, вы будете только помогать тем кому выгодно держать людей в этом рабстве. 

Bondar
11 серпня 2013 г. (11:43)
Мені складно відповідати на Ваше питання, бо Ви з різних проблем зробили суміш і тепер, щоб відповісти на Ваше питання, доводиться розділяти "інгредієнти". Я не вважаю, що соціальні та національні питання відокремлені. Просто не можна охопити в одній темі все. Повністю погоджуюсь, що байдуже якою мовою спілкуватися, коли люди позбавлені засобів до існування. Та є такий вислів, що той, хто між свободою та шматком хліба обирає шматок хліба, в кінцевому підсумку, залишається і без першого і без другого. Все починається з духовності, матеріальні питання є похідними. У свою чергу, духовність не буває якоюсь абстрактною, безнаціональною, вона завжди має національне забарвлення, хоча основоположні принципи, за звичай, мають спільну основу. Духовність, мова, віра, традиції, це все питання одного порядку і не можливо одне відокремлювати від іншого. І останнє, якщо Ви не помітили, я ніде не висловлювався категорично, що треба саме так, а не інакше. Лише запропонував розібратися в собі та зробити свій особистий вибір, з яких і складеться, у підсумку, вибір народу. В решті решт, остаточний вибір за самими людьми. В чому дехто побачив провокацію? Може просто ці дехто намагаються за будь яку ціну зберегти теперішній статус-кво та не допустити, щоб люди з аморфної контрольованої бездуховної маси перетворилися на громадян?
Johnson
11 серпня 2013 г. (11:19)
Говорите на украинском - это ни кого не обижает. Обижает когда вы говорите, что что бы быть духовно свободным надо говорить на украинском. 
Bondar
11 серпня 2013 г. (11:56)
Частково вже відповів Вам раніше. Мова, то душа народу. Цим все сказано. Приведу лише банальний приклад. Свого часу, коли створювалася держава Ізраїль така мова, як іврит вважалася мертвою мовою, на зразок латини. Технологічно було дуже не зручно та складно зробити її живою мовою суспільства. Набагато було би легше, просто запозичити, наприклад, англійську. Та чи був би сьогодні розвинений Ізраїль, Ізраїлем, якщо би залишився англомовним захолустям? При тому, що вони не стали і закритим суспільством, за звичай, більшість його громадян паралельно володіють ще англійською, арабською, російською мовами. Оце, на мій погляд, принциповий та прагматичний приклад вирішення мовного питання. Тобто, у суспільстві не повинно культивуватися закритість до інших культур, в той же час, чітко усвідомлювати свою національну ідентичність.

Схожі новини: