"Холостяк-4": Константин Евтушенко рассказал о книжках для своих детей

Переглядів: 3508

27 квітня 2014 16:58

Холостяк-4: Константин Евтушенко рассказал о книжках для своих детей фото
Костя Євтушенко розповів, що читатиме своїм дітям
Всі ми пам’ятаємо яким невдалим виявилося побачення минулого випуску проекту «Холостяк», коли стюардеса Настя чи то від хвилювання, чи через інші обставини не змогла відповісти Холостякові навіть на питання, чому літак літає.

Цього разу Костя знову був оригінальним і вирушив на зустріч з Юліаною до… бібліотеки.

Костю, минуле побачення з Настею і побачення у бібліотеці з Юліаною якось пов’язані?

Ні, це, насправді, ніяким чином не пов’язано. Більше того, з Юліаною у нас складаються особливі стосунки в плані проведення часу. Я довго її не запрошував на побачення, шукаючи саме такі місця, які б могли бути не лише приємними мені, але і їй. Я знаю, що Юліана полюбляє літературу, вона багато читає і їй це цікаво. Я хотів, щоб ми потрапили в особливе місце, ним стала ось ця бібліотека.

Там також є великий книжковий магазин, де ми побачили серед книг і імена українських авторів. Я був надзвичайно здивований і приємно вражений.

Яких саме авторів ви побачили на книжкових полицях Аргентини?

Там були книги Андруховича, Ліни Костенко, збірник Сосюри. Ми навіть декламували деякі вірші, а також просто відкривали деякі книги і читали вслух те, що там було написано. Це неймовірне відчуття, коли ти знаходишся за десятки тисяч кілометрів від рідної домівки і читаєш книги нашою рідною мовою.

Книги яких українських авторів ти полюбляєш читати?

Ліну Костенко, звичайно. Хоча не можу сказати, що я великий фанат віршів чи сучасних українських авторів, але коли серце потребує, то я просто можу взяти «Кобзар» і читати Шевченка. Це просто супер. Також я думаю, коли у мене будуть малюки, то в українській літературі є дуже багато гарних дитячих книг, зокрема, «Лис Микита» Івана Франка. Мені здається, що кожна дитина має знати цей твір.

Повертаючись до побачення, інколи складається враження, що дівчат ти спеціально перевіряєш на ерудованість…

Я чув, що мене зараз починають так позиціонувати. Але я хочу пояснити, що не намагаюсь зробити якийсь іспит чи проводити якісь співбесіди під час наших побачень. Просто мені здається, що жінка чи дівчина має бути цікавою,і мені, наприклад, цікаво спілкуватися з людьми, які знають набагато більше, ніж я. Я це ніколи не приховую, мені цікаво більше слухати, ніж говорити. Тому що коли ти слухаєш – ти вчишся, а коли ти говориш, то ти по суті нічого нового для себе не береш.

Якщо дівчина не знає нічого, чим може поділитися, то така дівчина мені не цікава. Я не говорю зараз про Настю чи когось іншого, тому що вона насправді могла розгубитись під час побачення, але загалом, будь ласка, зрозумійте мене правильно. Це абсолютно нормально, коли дівчина має якесь розуміння того, що її цікавить у житті. Тому питання з Юліаною ніяким чином не стосується перевірки на ерудицію, хоча це також для мене важливо.

Источник:holostyak.stb.ua


Имя:
Ваш комментарий:

Схожі новини: